Miután egyes baloldali politikusok is szót emeltek Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi Magyarország–Görögország labdarúgó-mérkőzésen viselt szurkolói sálja miatt, a nemzetközi visszhang sem maradt el. Az ukrán külügy bekérette Magyarország nagykövetét, akivel közölték, hogy Orbán Viktor Nagy-Magyarországot is ábrázoló sálja „nem járul hozzá az ukrán–magyar kapcsolatok fejlesztéséhez.”

Oleg Nikolenko, az ukrán külügy szóvivője közölte, bocsánatkérést várnak Magyarországtól, és azt, hogy élesen határolódjon el a gyanútól, hogy területi igényei merültek fel.

Több környező ország politikusa revizionista gesztust lát a sálban. „Orbán Viktort felelőtlen magatartása […] Putyin mellé helyezi, aki szintén határváltozásokról ábrándozik. […]

Orbánnak az ilyen cselekedetekkel el kell számolnia, mivel ezek teljesen idegenek a liberális demokráciák családjának tagjaitól”

– mondta az UkrInform hírügynökségnek Alin Mituta román európai parlamenti képviselő, a liberális Renew Europe frakció tagja.

Zoran Milanovic horvát államfő is megszólalt az ügyben.

Nem tulajdonítok komoly jelentőséget ennek. A szomszédainkat elnézve, Magyarország még mindig a legjobb.

– mondta a horvát köztársasági elnök.

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon reagált az ügyre:

 

(Magyar Nemzet)

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.