A múlt vasárnap sor került egy rövid interjúra, mely során dr. Szentkirályi Endrével arról beszélgettünk, hogy az új szociológiai kutatása milyen lépésekben halad előre. A kiutatás során a clevelandi magyarok helyzetéről és politikai aktivitásáról készül egy felmérés, amely név nélkül gyűjt adatokat.

Ahogy a szakember beszámolt, most tart a kutatás felénél és bátorítani akarja a helyi magyarokat, hogy továbbra is az ismert módokon: online felületen, a templomoknál és a magyar szervezeteknél elérhető kérdőíveket postán visszaküldve segítsék a munkáját. Felhívta a figyelmet, hogy április végéig tart még az adatok begyűjtése, hiszen utána már kezdődik azok feldolgozása, mely egy könyv alapjául is szolgálna.

A jelenlegi állás szerint a szociológiai kutatást kb. 150-en töltötték ki és a politikai aktivitásról szóló kérdőívet pedig kb. ötvenen. A kutató megjegyezte, hogy ez egy nagyon szép szám és hálás az eddig beérkezett eredményekért és köszönetét fejezi ki azoknak, akik időt szántak rá, hogy segítsék a kutatás sikerességét.

Az interjú során kérte a szakember, hogy azon személyek, akik még nem töltötték ki a kérdőíveket, a hátralévő időszakban tegyék meg ezt, hogy minél hitelesebb képet lehessen megállapítani a végeredmény során.

Dr. Szentkirályi Endre új könyvéhez: Being Hungarian in Cleveland: Maintaining Language, Culture, and Traditions, kérjük, hogy mind a két kérdőívet töltse ki. Mind a két felmérés névtelen, nem gyűjt személyes adatokat.

ÁLTALÁNOS FELMÉRÉS CLEVELANDI MAGYAROKRÓL POLITIKAI FELMÉRÉS CLEVELANDI MAGYAROKRÓL

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.