Dr. Szentkirályi Endre új felmérést készít a clevelandi magyarokról

Egy másik interjúra is sor került a január 29-i adásunk során, mely alatt dr. Szentkirályi Endrével beszélgettünk a clevelandi magyarokat érintő kutatásával kapcsolatosan.

Tervében van, hogy jövőre megjelenik az újabb könyve, melyben a clevelandi magyarokról készít egy három hónapig online elérhető felmérést, ami során általánosságban kutatja, név nélkül azt, hogy milyen magyar kötődésük van azoknak, akik clevelandi magyaroknak vallják magukat.

Az interjú során felhívta a figyelmet a kutató arra, hogy az online kérdőív elérhető a Bocskai Rádió honlapján, bárki számára kitölthető név nélkül, illetve erre is bíztatja a clevelandi magyarságot. Biztosít arról, hogy semmilyen személyes adatot nem gyűjt, csak általánosságban kell megadni néhány alap adatot.

A tematika szempontjából két külön felmérésről beszélhetünk: egy általános, a clevelandi magyarokról szóló kérdéskört, illetve külön egy politikai felmérés is van, melyet kitölthetnek azok, akik nem ódzkodnak ettől, ezt is név nélkül.

Ez a felmérés a tervezett könyv egyik szelete lenne. Három nagy tételből tevődik össze a könyv, mely a clevelandi magyar hagyományokról szól, a magyar kultúráról és a magyar nyelv felméréséről. Elmondta a kutató, hogy ez a trilógiájának a befejező eleme lenne angol nyelven, ami azon része a doktori disszertációjának, ami még nem került kiadásra.

A teljes interjút az alábbi hivatkozásra kattintva hallgathatják meg:

Kérjük, hogy mind a két kérdőívet töltse ki. Mind a két felmérés névtelen, nem gyűjt személyes adatokat.

ÁLTALÁNOS FELMÉRÉS CLEVELANDI MAGYAROKRÓL POLITIKAI FELMÉRÉS CLEVELANDI MAGYAROKRÓL

 

Comments are closed.