A hétvégi rossz idő ellenére, azért kimozdultak a clevelandi lakosok otthonaikból, szerencsére nem tartotta vissza őket az időjárás, hiszen most egy olyan ünnepségre került sor szeptember 13-án és 14-én, ami kimondottan helyi. Sokan kilátogattak a clevelandi Kultúrkertek területére a Rockefeller Parkba, ahol megrendezésre került az Egy Világ Napja fesztivál, idén immáron 66-ik alkalommal a Clevelandi Kultúrkert Szövetség jóvoltából.

DSC_2345

A rendezvény Cleveland hihetetlen kulturális sokfélesége tiszteletére van évről évre megszervezve, ahol a közösségből származó etnikai ételek, italok, táncok vannak bemutatva. Szombaton délután 1-tól este 9-ig, míg vasárnap délután 1-től este 7-ig tart az esemény. Az ünnepély a nemzetek felvonulásával kezdődik, amit egy fontos mozzanat követ, ugyanis az amerikai állampolgárságukat újonnan megszerzők leteszik az esküjüket. A fesztiválon a különböző nemzetiségek a kertjeikben sajátos kultúrájuk különlegességeit kínálják a résztvevőnek a napi program keretében.

DSC_2358

Közérdekű hirdetés

DSC_2366

A magyar kert a Budapest Kávéházzal vett részt az ünnepségen és már a déli órában kinyitotta kapuit és várta az oda látogatókat, hogy megkínálhassa őket étellel és itallal. A harapnivalók finomabbnál finomabb falatok voltak, különösen a kolléganőnk főztjétől nyalta meg az ember, mind a tíz ujját. Simon-Benedek Zsuzsanna egy nagy fazéknyi gulyás levest készített az esemény résztvevőinek. A Bocskai Rádió ezzel a törekvéssel is támogatta a Kultúrkertet, hogy ilyen jeles clevelandi ünnepségen jól lakassa az embert, amit a visszajelzésekből itélve el is sikerült érnie.

DSC_2409A magyar kertben kapható volt még kolbász, rétes, beigli, aprósütemények, jeges és meleg kávé. A magyar zenei kívánságot is igyekezett kielégíteni a Bocskai Rádió, továbbá a délutáni órákban talpalávalót húzott még Hegedeös Kálmán is. Szent Elizabeth tánccsoport fellépését követően táncházat is rendezetek a csoport tagjai azzal, hogy bevonták a közönséget a műsorukba. Minden kilátogató egy sokrétű kultúrális, nemzeti bemutatkozóval gazdagodhatott.

DSC_2414

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.