Fájó szívvel közöljük Lauer Edit és családja bejelentését, hogy John N. Lauer, szeretett férj és családapa 79 éves korában visszaadta lelkét teremtőjének. Gyászolja neje,  Lauer Edit, leányai Kriszta és Andrea úgymint unokái Nicholas és John Patrick.

John Lauer 1939-ben Washington DC-ben született. A Northwestern High School elvégzése után 1963-ban vegyészmérnöki diplomát szerzett a University of Maryland-nél. 1956 és 1963 között az Army Reserve-ben is szolgált. Majd 1969-ben MBA diplomát szerzett a Texas A&M University-n. Hosszú és sikeres karrierje során több amerikai városban és Európában is dolgozott. Cleveland-be való költözésük után az Oglebay Norton Company Igazgatósági Elnöke lett. 2013-ban ment nyugdíjba.

Feleségével, Edittel, aki 1957-ben érkezett Amerikába, 1963-ban kötöttek házasságot. Edit sokoldalú magyar munkálkodásában John is lelkesen részt vett. 2000-ben megalapították a Posonium Irodalmi és Művészeti Díjat, melynek célja a magyar irodalom és szellemiség fönntartása, a nemzeti örökség és hagyomány erősítése volt. Létrehozták a Lauer Család Pannonius Alapítványt, amely több kulturális és oktatási intézmény támogatója a Kárpát-medencében. Ilyen a Kolozsvári Református Kollégium valamint a Sapientia Egyetem.

1993-ban Tar Pál Magyar Nagykövet kitüntette mint Honorary Hungarian, Tiszteletbeli Magyart, támogató munkájáért.

Búcsúztatója 2018 március 17-én du 4:30-kor lesz a Cleveland Institute of Music termében. Majd 2018 április 14-én de, 10:30-kor tartják a Celebration of Life visszaemlékezést a University of Maryland Memorial Chapel-ban.

Nyugodj békében, John.

A teljes nekrológ angol nyelvű oldalunkon és itt olvasható.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.