„Amit ma Magyarországon tesznek, azt elképesztőnek tartom!” – így áradozott Kari Lake szenátorjelölt a magyar családpolitikáról. Abortuszügyben azonban már elfogadja a nők választási jogát.

Donald Trump a múlt héten kijelentette, hogy nem fogja támogatni az abortusz szövetségi korlátozását, tudván, hogy a republikánusok választásokat veszítenek ebben a kérdésben – olvasható a Wall Street Journal cikkében, amelyet a HVG szemlézett. Az arizonai republikánus szenátorjelölt, Kari Lake ennek következtében újraértelmezte saját abortusz-politikáját, miközben támogatja az európai típusú jogosultságokat a gyermekek számára. Lake csütörtökön egy ötperces videót tett közzé, amelyben már elfogadja a nők választási jogát is:

Én az életet választottam. De nem vagyok minden nő.”

Témaváltásként hozzáteszi, hogy „a múlt nyáron igazi szemnyitogató élményben volt része” „Lehetőségem volt ellátogatni Magyarországra, és ez teljesen megváltoztatta a szemléletemet arról, hogyan kellene kezelnünk ezt a bonyolult, nehéz kérdést.

Amit ma Magyarországon tesznek, azt elképesztőnek tartom”

– fogalmazott, majd úgy folytatta: „Amikor megházasodsz, adókedvezményt adnak az adókulcsodból. És mire egy anyának négy gyereke lesz, már soha többé nem fizet adót. Ezt úgy hívják, hogy bababónusz. Szerintem ezt kellene csinálnunk itt, Amerikában. Állandóan bankokat és multinacionális vállalatokat mentünk ki. Mikor segítettünk utoljára egy nehéz sorsú anyát és családot?” – tette fel a kérdést a politikus.

ReklámTas J Nadas, Esq

(Mandiner)

Borítókép: Az arizonai republikánus Kari Lake felszólal a konzervatív politikai konferencián (CPAC) a marylandi National Harborban 2023. március 4-én. Fotó: Reuters/Evelyn Hockstein

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.