Új szakaszba lépett a Magyar Zene Háza kivitelezése, miután elkezdődött az egész Európában legnagyobb üvegfal-felületet felhelyezése.

A létesítmény csütörtöki sajtóbejáróján Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa elmondta: a többemeletnyi, egyes szakaszokon közel 12 méter magas, egybefüggő üvegtáblákból álló fal fogja biztosítani az épület légiességét, transzparenciáját és egyediségét. Szavai szerint igazi építészeti bravúr, hogy üveggerendák támasztják meg az üvegfalat, amely az épület nyitottságának érzetét megteremtve a városligeti parkot vizuálisan összeköti majd a Zene Háza belső tereivel.

Baán László

Madártávlatból már az épület egyik jellegzetességét adó, lyukakkal áttört, játékosan hullámzó tetőszerkezet is látható. A térszint alatti – kiállítótermeknek is helyet adó – terekben szintén a tervezett ütemben haladnak a munkálatok. Az épület földszintjén egy koncertterem és egy előadóterem, valamint egy szabadtéri színpad épül, melynek programkínálata a zene sokszínűségét tükrözi. Batta András, a Zene Háza szakmai munkacsoportjának vezetője az eseményen elmondta: az időszaki kiállítótérben a tervek szerint elsőként az elmúlt fél évszázad magyar könnyűzene történetét feldolgozó izgalmas tárlat várja majd a közönséget.

A Magyar Zene Háza az oktatásban is szerepet vállal majd, az épület emeleti szintjén zenepedagógiai termek és egy digitális könyvtár helyezkedik el, amely iskolai és gyerekcsoportok számára nyújt majd átfogó programkínálatot.

Az elbontott egykori Hungexpo irodaépületek helyén épülő, a világ egyik leginnovatívabb építészeként számon tartott, japán Sou Fujimoto által tervezett zenei beavató intézmény 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt.(Kárpáti András / Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.