Áder János köztársasági elnök 2014. május 25-e vasárnapra írta ki az Európai Parlament magyarországi képviselőinek választását Magyarországon. Az USA-ban azonban a 2014. áprilisi országgyűlési választásokhoz hasonlóan egy nappal korábban, 2014. május 24-én, szombaton kerül sor a választásokra azok számára, akik valamelyik amerikai külképviseleten szándékoznak szavazni.

downloadAz EP tagjainak magyarországi választásán az ide vonatkozó uniós jogszabályok miatt csak az a magyar állampolgár vehet részt, akinek Magyarországon lakóhelye van. Ezért az országgyűlési választással ellentétben nem voksolhatnak a magyarországi pártlistákra azok a határon túl élő magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel. Akiknek azonban közülük más uniós tagállamban van a lakhelyük, az ottani EP-listákra voksolhatnak. A magyarországi állandó lakcímmel rendelkezők levélben nem, csak személyesen, a következő amerikai magyar külképviseletek valamelyikén adhatják le szavazatukat: washingtoni nagykövetség, New York-i és Los Angeles-i főkonzulátus. Ehhez a lakóhelyük szerinti választási irodánál fel kell vetetniük magukat a szavazásra kiválasztott magyar külképviselet választói névjegyzékébe. Ez történhet személyesen, levélben, vagy elektronikusan az alábbi címen: www.valasztas.hu . A választópolgárok az EP választásokra 2014. május 17-ig kérhetik külképviseleti névjegyzékbe vételüket.

Az USA-ban lévő magyar külképviseleteken a személyes szavazás 2014. május 24-én, szombaton, helyi idő szerint reggel 6 és este 7 óra között történik.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a személyesen szavazóknak a szavazás előtt be kell mutatniuk ÉRVÉNYES magyar személyazonosító igazolványukat, vagy ÉRVÉNYES magyar útlevelüket, vagy ÉRVÉNYES magyar jogosítványukat. Semmilyen egyéb dokumentum (USA útlevél, amerikai jogosítvány, magyar állampolgársági bizonyítvány, lejárt magyar útlevél, stb.) nem fogadható el a személyazonosság igazolására a szavazáskor!

Bármilyen további kérdéssel kapcsolatban az alábbi magyar külképviseletetek szívesen állnak rendelkezésére:

Nagykövetség, Washington: 3910 Shoemeker St. NW, Washington DC 20008

Tel: 202 362-6730, e-mail: informacio.was@mfa.gov.hu

Főkonzulátus, New York: 223 East 52nd St. New York, NY 10022 Tel: 212 752-0661, e-mail: titkarsag.nyf@mfa.gov.hu

Főkonzulátus, Los Angeles: 11766 Wilshire Blvd, Suite 410, Los Angeles CA 90025 Tel.: 310 473-9344, e-mail: mission.los@mfa.gov.hu

Mindenkinek eredményes szavazást kíván:

Magyarország Washingtoni Nagykövetsége

Forrás: nemzetiregiszter.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.