rák-betegség-génTéves az a hozzáállás, miszerint a rák kialakulásáért elsősorban a gének felelősek. Mi magunk is nagyon sokat tehetünk a rák kialakulása ellen.

A rák a génektől függ, és nincs mit tenni ellene – ez a hozzáállás teljesen téves. Igenis nagyon sokat tehetünk azért, hogy megakadályozzuk, vagy felvegyük vele a harcot. Az új rákellenes program című könyvében dr. Ulrich Strunz a helyes táplálkozás, a megfelelő mennyiségű testmozgás és a pozitív gondolatok hármasára esküszik.

Dohányzás és alultápláltság

A rákos esetek 30 százaléka a dohányzásra vezethető vissza. Kevésbé ismert viszont az a tény, hogy nagyjából azonos számú rákos megbetegedés írható az alultápláltság kontójára – írja Strunz. Ez hatalmas szám, emellett a környezeti hatások és a gének szinte elhanyagolható szerepet játszanak – tette hozzá.

Együnk sok fehérjét

Nem könnyű, ám életmentő lehet az alábbiak betartása – véli a szakértő. Lehetőleg kerüljük a szénhidrátokat, együnk helyettük sok fehérjét tartalmazó ételeket. Nemcsak az édességekkel kell vigyázni, hanem a rizzsel, a tésztával és a kenyérrel is, mivel ezeket is cukorrá alakítja a szervezetünk.

A cukor rabjai

A rákos sejtek a cukor rabjai – pont ez adja a legnagyobb esélyt a rák kialakulásának. A rákos sejteknek 20-30-szor több cukorra van szükségük, mint a nem rákos sejteknek. Ezt a cukormennyiséget egy bizonyos TKTL1-enzim segítségével erjesztik a sejtek. Ennek eredményeként tejsav keletkezik, ami képes kikapcsolni az immunrendszert, és képes lerombolni a szomszédos szöveteket.

Szürcsöljünk zöld teát

A szénhidrátmentes étkezés a rákos celláknak éhezést jelent, ennek következtében képesek akár elsorvadni. Ajánlatos fehérjében gazdag hüvelyes ételt enni (lencsét, babot, sárgaborsót, szóját). Jótékony hatással bír az egészséges zöldségek listájának élén járó hagyma és fokhagyma, de a kurkuma is nagyon hatékony, sokan rákellenes szernek tekintik. Állati kísérletek bizonyítják, hogy a daganatok ellen hatásos a zöld tea is.

Módjával az alkohollal

Az omega-3 zsírsavat tartalmazó szója, dió len- és kendermag és lazac, illetve az omega-9 zsírsavat tartalmazó olívaolaj, avokádó és mandula is rendkívül egészségesek, gátolják a gyulladást és csökkentik a rák kockázatát. Az alkoholban is sok szénhidrát van, ennek ellenére mégsem ez jelenti a legfőbb kockázati tényezőt, hanem az alkohol mérgező volta.

Mozgással a rák ellen

Futás, gyaloglás, kerékpározás vagy tánc: mindegy, hogy mit, a lényeg, hogy sokat mozogjunk. Így sokat teszünk a rák kialakulása ellen. A testmozgás képes a hormonháztartást egyensúlyba tartani, és ezzel megakadályozni a rákos sejtek kialakulását.

Gondolkodjunk pozitívan

A gondolatoknak és az érzéseknek nagyon erős a hatalmuk felettünk és az egészségünk felett. A pozitív gondolatok pozitív érzéseket, míg a negatív gondolatok depressziót ébreszthetnek bennünk.Gondolkodjunk hát pozitívan, táplálkozzunk egészségesen, és mozgassuk meg tagjainkat. Ennyit igazán megtehetünk a rák megelőzésének érdekében.

Forrás: Ezt kell tenni, hogy ne adjunk esélyt a ráknak.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.