Ahogy a Bocskai Rádió követői megszokhatták már, Erdélyi Áron, a Bocskai Rádió KCSP-ösztöndíjasa időről időre teológiai témájú interjúkat készít Deák Zsolttal, a clevelandi Bethánia Baptista Gyülekezet lelkipásztorával. Húsvéttal mögöttünk mi lehetne aktuálisabb, mint az ünnep igazi, mély tartalmáról beszélgetni. Kitértek a feltámadást megelőző eseményekre, Júdás szerepére és Jézus Krisztus áldozatának jelentőségéről.

YouTube player

Jézus Krisztust ünnepeljük, az Ő halálát és feltámadását. Ez az, ami örömmel és reménnyel tölti be a szívünket – Deák Zsolt lelkipásztor felhívta a hallgatók figyelmét arra, hogy a legnagyobb ünnepeket a gonosz mindig szeretné valahogy elkobozni, hogy elterelődjön figyelmünk a lényegről. Így van valahogy a húsvét mázával is, amit a kereskedelem és a média ráaggatott. Nem segít abban, hogy befelé figyeljünk és a megkeményedett szívek meglágyuljanak.

A jeruzsálemi bevonulástól kezdve, a nagyhét eseménysorozatában Jézus engedi a tanítványainak, hogy a nyilvánosság előtt megvallják: Ő az Isten fia. Ő az, aki békességet hoz, ő a király. Emberileg nézve Jézus kvalifikált megfelelő királynak. Olyan ember volt, aki nem rendelkezett palotával, gazdagsággal, hadsereggel szövetségesekkel. Milyen király, aki nem rendelkezik ezekkel? A tanítványok mégis elkezdték benne felismerni a királyok királyát, az ő felismerésük az ige által a mai kor emberének is a felismerése. Habár Jézusnak nincs palotája – Övé a menny. Habár neki nincsen gazdagsága, mégis gazdaggá tud tenni bennünket, hiszen önmagát adja ajándékba az embernek. Habár neki nincsenek szövetségesei, az Atya és a Szentlélek vannak az oldalán. Felfoghatatlan Jézus nagysága. A legnagyobb bizonyságot pedig húsvét ünnepén tette számunkra, ÉRTÜNK. Jézus az egyetlen, aki nem csupán feltámadt, hanem soha többé meg nem halt.

Dorgay Zsófia

ReklámTas J Nadas, Esq

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.