Hosszú Katinka szerezte meg a magyar úszás ezredik érmét a világversenyeken. S persze a kilencszázkilencvennyolcadikat is. Merthogy a háromszoros olimpiai bajnoknő pénteken duplázott a Glasgow-ban zajló rövid pályás Európa-bajnokságon: 200 méter pillangón, majd húsz perc múlva 100 vegyesen is győzött. A köztes érem Jakabos Zsuzsannáé, aki 200 pillangón harmadik lett.

Magyar szempontból ez utóbbi szám különösen izgalmas volt, hiszen elindult a táv tavalyi nagymedencés világbajnoka, Kapás Boglárka is. Az előfutamok során Hosszú és Jakabos is jobb időt úszott nála, így mivel egy nemzetből csak ketten juthattak a fináléba, Kapás lemaradt a döntőről.

– A kétszáz pillangó dobogóján mondta Jakabos Zsuzsa, hogy száz vegyesen megszerezhetem az ezredik érmet, tehát volt tét, különösen úgy, hogy már bennem volt a kétszáz pillangó. Szoros volt, de sikerült – mondta felszabadultan Hosszú Katinka.

Gyorsan túlléptünk az ezredik érmen is, Lobanovszkij Maxim 50 gyorson harmadikként ért célba. 1500 gyorson Kalmár Ákos 5. lett, 200 méter vegyesen Bernek Péter a 19., Holló Balázsa a 20. időt úszta, így egyikük sem jutott a döntőbe.

(Magyar Nemzet / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.