Az anyák napja a világ minden táján ünnep, csupán más-más naptári napot tettek pirosbetűssé. Talán kevés is, hogy a 365-ből csak egyet szentelünk arra, hogy köszöntetet mondjuk nekik. Ha az év minden havában, és hetében lenne anyák napja, akkor is csak a töredékét tudnánk visszaadni abból a mérhetetlen törődésből és szeretetből, amit születésünk óta kapunk. Cleveland magyar egyházainak apraja és nagyja – de főleg apraja – összegyűlt, hogy kameránk előtt nyújtsa át ajándékát: egy verset, dalt és egy szál virágot.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

A Clevelandi Magyar Bethánia Baptista Gyülekezet Vasárnapi Iskolájának tanulói közösen énekeltek zongora- és csellókísérettel, majd pedig egyenként, szavalatukkal üzentek az anyukájuknak.

A Walton Hills-i Nebuló Magyar Nyelviskola és a Clevelandi Magyar Iskola gyermekei ugyancsak ünneplőbe öltöztek kívül-belül erre a jeles alkalomra.

A Nyugat-oldali Evangélikus Egyház részéről a Nyitott Szívecske Magyar Iskola diákjai mondtak verset, valamint Simon Judit készült egy gyönyörű szólóénekkel. Zongorán Pásztor Gréta kísérte. Judithoz Tamásy Éva lelkésznő és Bereczky Ágnes gyülekezeti tag is csatlakozott egy köszöntő dal erejéig.

Csitáry-Hock Tamás gondolataival, őszinte szeretettel és tisztelettel köszöntünk a közelgő ünnep alkalmából minden édesanyát és nagymamát:

„Anya csak Nő lehet. Ez az ő kiváltsága. Az ő hivatása. A legszebb és legnehezebb. A legnehezebb, hiszen olyan hivatás, amely sosem ad szabadságot, soha nem enged pihenőt, állandó figyelmet, szeretetet, odaadást kér, vár, követel. Ám mégis szép. Mert csak ő ismeri a titkot. Az anyai szív titkát. Hogy miként válik egy új élet önálló emberré.”

Boldog anyák napját kíván a Bocskai Rádió szerkesztősége!

Dorgay Zsófia
Kárpátalja

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Az Önök jóvoltából, mi tovább segítjük a kárpátaljai magyar újságírókat ebben a nehéz időben! Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

Kárpátalján születettem, jelenleg is itt élek. Igyekszem aktív és hasznos tagja lenni a közösségemnek. Hamar felismertem a kisebbségi életben rejlő értékeket és előnyöket. Az írást még gimnáziumban elkezdtem, majd az egyetemi magyar diákszervezet sajtósa voltam. A Bocskai Rádióval egészen friss a kapcsolatom. Boldog vagyok, hogy cikkeimmel segíthetem a munkájukat.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.