2017. február 11-én szervezték meg a Szent Imre templomnál azt a farsangi ünnepséget, melynek bevételéből az ősz folyamán villámcsapás miatt leégett erdélyi, Atyha település templomát kívánják támogatni a templomuk újraépítésében.

Az ünnepséget közel 150-en tisztelték meg jelenlétükkel, akik a belépőjegy kiváltásával járultak hozzá a jótékony adakozáshoz. Ezen kívül is viszont többen felajánlották a lehetőségeikhez mérten a kisebb-nagyobb összegű adományaikat, hogy a templom nélkül maradt község mihamarabb újjáépíthesse Isten hajlékát.

Közérdekű hirdetés

Külön megtisztelő volt, hogy dr. Szemerkényi Réka, Magyarország washingtoni nagykövete is ellátogatott az eseményre és ő is az összefogásra bíztatta a megjelenteket, felhívva arra a figyelmet, hogy már több ízben is megmutatták a magyarok széles a világon, hogy segítőkészek: így a Böjte Csaba árváihoz is jutott már el támogatás vagy éppen a Haitin lévő magyar iskolába is. Most az atyhaiak szorulnak rá arra, hogy amit önerőből nem tudnának megvalósítani, a más vidékeken élő magyarság segítségével megtegyék.

Az adakozásra már az ősszel megrendezett Magyar Kongresszus alkalmával, a díszvendég, dr. Bencze Izabella – a Civil Összefogás Fórumának elnöke – hívta fel a figyelmet. Ezt bővítette ki a Szent Imre templom nagy sikerrel.

Ugyanis a novemberben összegyűlt kb. 1000 dollár mellé a mostani gyűjtés során kb. 5.000 dollárt sikerült a belépőjegyek és a különböző fogyasztások mellett az adakozók jószándékú adományaiból összegyűjteni.

Az sem elhanyagolandó, hogy nem bánta meg, aki a szombat estét a farsangolókkal töltötte, hiszen tartalmas, szép programot kínáltak az ízletes disznótoros vacsora mellé. Az est folyamán előbb a Clevelandi Regös Cserkészek adtak elő bordalokat, majd Hargitai István, a Bocskai Rádió munkatársa és Pethő Krisztina KCSP ösztöndíjas tartott egy ismeretterjesztő előadást Tamási Áron nagy írónk és költőnk életéről és munkásságáról, aki maga is erdélyi születési, igen nyakas székely volt.

Aki pedig táncra perdült volna, nem kellett sokat várnia, hisz a keringők, tangók és mulatós zenék sorából, kiválasztva a kedvére valót és keresve egy táncospárt ezen vágyának is eleget tehetett.

A clevelandi magyarság ez alkalommal is megmutatta, hogy együtt dobban a szíve nem csak a vidámságban, hanem a baj idején a segítségnyújtásban is.

Az atyhaiak nevében és a Szent Imre munkaközösség nevében minden kedves adakozónak hálásan köszönjük, hogy hozzájárult egy jó cél beteljesítéséhez.

Mezei András atyának pedig külön köszönet jár azért, hogy az ezen az alkalmon összegyűlt adományokat az atyhai templom javára fordítja. Ugyanakkor bátran kijelenthető, hogy András atya videós üzenete is egy összekovácsoló erővel bíró megmozdulás volt, melyben a Magyar és a Székely himnuszok közös eléneklése által is üzenetet küld a clevelandi magyarokkal együtt: összetartunk, a távolságok ellenére is.

Összefogás a leégett atyhai templom újraépítéséért

Büszke vagyok, hogy clevelandi magyar vagyok! Ország világ rólunk beszél!Részletek itt: https://www.bocskairadio.org/jotekonysagi-bal-volt-clevelandi-szent-imre-templomnal-az-atyhai-templom-ujraepitesere/

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, February 18, 2017

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.