Az elnyomott és üldözött keresztények támogatásáért, akiknek Magyarország és személyesen Orbán Viktor is értékes támogatást nyújt, XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka a Szent Kereszt Hálaéremmel tüntette ki a miniszterelnököt a karmelita kolostorban – közölte a miniszterelnök sajtófőnöke.

https://cdn.magyarnemzet.hu/2022/11/lIRfPxfwBdM0tQIJD9QP-n6rVQutEDDJMa0x7GE1XIE/fit/1200/800/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI1MThmM2U1ZGRkODQzMTlhNWNiYjFiODQ0MDhhMGU0.jpg

Havasi Bertalan tájékoztatása szerint a katolikus pátriárka a méltatásában kiemelte:

Nagyra értékeli a kormányfő feltétlen elkötelezettségét a keresztények felé, hogy védelmezze életüket, megőrizzék erkölcsi és társadalmi értékeiket.

Köszönőbeszédében Orbán Viktor Szent István király gondolatait idézte fel, aki az intelmeiben már ezer évvel ezelőtt kiemelten fontosnak tartotta, hogy a magyar állam mindenkor támogassa, segítse a kereszténységet és az egyházat.

https://cdn.magyarnemzet.hu/2022/11/Nxqc2CY5H7eZPrn5CMResgbVyKV_Tgi5fzaghlTIqyo/fit/1200/800/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZmYmY3YWE5YjExNzRlNjY4M2IzZTQxNjNkYjE4NWZk.jpg
Orbán Viktor miniszterelnök, XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Azbej Tristan üldözött keresztényeket segítő programokért felelős államtitkár. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Borítókép: XXI. Rafael Péter örmény katolikus pátriárka kitünteti Orbán Viktort (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

(Magyar Nemzet / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.