Az Alapjogokért Központ kulcsszerepet játszik a konzervatívok közötti kapcsolatok kialakítására irányuló Atlanti-óceánon átívelő törekvésekben – közölte a New York Young Republican Club annak kapcsán, hogy a komoly befolyással rendelkező republikánus klub tanácsadói testületének Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a tagja lett.

A New York Young Republican Club-hoz egy magyar jobboldali intézet vezetője csatlakozik

– jelentette be Gavin Wax, a szervezete elnöke szerdán az Egyesült Államokban. Mint kiderült, a komoly befolyással rendelkező republikánus klub tanácsadói testületének Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója lesz a tagja.

ReklámTas J Nadas, Esq

A döntés kapcsán hangsúlyozták, hogy a tanácsadók között kiemelkedő konzervatív gondolkodók vannak, akik kijelölik a New York-i, fiatal republikánusokat tömörítő szervezet prioritásait. „A NYYRC igazgatótanácsa biztosra veszi, hogy Szánthó Miklós csatlakozása nagyban elősegíti a Klub célkitűzéseinek megvalósítását” – fogalmaztak. Kiemelték: „Az Alapjogokért Központ főigazgatójaként Szánthó Miklós a nyugati társadalmat veszélyeztető, globalista vízióval szembeni fellépés kiemelkedő alakja.” Hozzátették: „Az Alapjogokért Központ kulcsszerepet játszik a konzervatívok közötti kapcsolatok kialakítására irányuló Atlanti-óceánon átívelő törekvésekben. A közelmúltban a Központ adott otthont a második CPAC Hungary konferenciának Budapesten, amelyen az »Együtt erő vagyunk!« jeligére több ezer jobboldali gyűlt össze”.

Gavin Max: Az Alapjogokért Központ főigazgatójaként Szánthó Miklós a nyugati társadalmat veszélyeztető, globalista vízióval szembeni fellépés kiemelkedő alakja. Fotó: Origo

Gavin Wax, a New York Republican Club elnöke ezt követően az Alapjogokért Központ főigazgatójának nemzetközi konzervatív építkezésben betöltött szerepét nyomatékosította: Miklós páratlanul magas szinten dolgozik az amerikai és az európai konzervatívok közötti kapcsolatok ápolásán. Egyaránt nagyra értékeljük őt azért, mert mind a Központot érintő döntéshozatalban, mind az intézet által végzett kutatások során tudományos, tényeken alapuló szemléletben hisz, vezetésével pedig a munkatársait és szövetségeseit arra ösztönzi, hogy a legmagasabb szinten teljesítsenek. Miklós elszántsága a baloldali zsarnoksággal és az álhírek hazugságaival szembeni harcban rendkívül inspiráló.

Mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy a Tanácsadó Testületünkben végzett munkája eredményeként a Klub profitálhat majd a meglátásaiból.

Szánthó Miklós köszönetet mondott és megtiszteltetésnek veszi, hogy az európai kontinensen ő az első, akit felkértek, hogy csatlakozzon a testülethez, és hangsúlyozta meggyőződését, miszerint mindez azt tükrözi, hogy az amerikai és a magyar konzervatívok vállvetve harcolnak a globális baloldal egyre barbárabb erői elleni civilizációs küzdelemben. Megjegyezte, hogy igen különleges bátorság kell ahhoz, hogy kiálljunk közös értékeinkért: Istenért, hazáért és a családért. Szánthó ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy ellenfeleink a felismerhetetlenségig kiforgatták világunkat. Ez különösen jól érzékelhető az ukrajnai háború kapcsán: „miközben a liberálisok még több erőszakra buzdítanak, nekünk, konzervatívoknak az a feladatunk, hogy a józan ész nevében követeljük: »Make Kids not War« – még akkor is, ha ezt a gondolatot egykor még a San Franciscó-i hippik is osztották”.

Szánthó Miklós felvételét a Tanácsadó Testületbe a NYYRC és a Központ által 2023. február 22-én aláírt stratégiai együttműködés előzte meg. A nyilatkozatot Szánthó Miklós és Gavin Wax Budapesten kézjegyezte.

(Origo)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.