10153891_507687232669811_1053619538_n Április 2-án este 8 órakor (helyi idő szerint 2:00 pm) illetve április 3-án hajnali 3:20-kor (helyi idő szerint 9:20 pm) a Duna Tv-n bemutatásra került Pigniczky Réka Megmaradni című dokumentumfilmje, amely a kettős identitással foglalkozik. Azt a generációt mutatja be, amelyik 1956-ban menekült el Magyarországról és az Egyesült Államokban találta meg új otthonát. Magyar identitásukat közülük nagyon kevesen őrizték meg, ők viszont küldetésként tartottak ki mellette. A magyar iskolától a magyar cserkészetig, a néptáncon, valláson és a sporton keresztül adták át gyerekeiknek a magyarságot, a nyelvet, a kultúrát. Részben ők alapították és nagyrészt ők tartották fenn az amerikai-magyar ‘inkubátort.’ A Megmaradni c. filmben a velük készült történelmi interjúsorozat látható, eddig nem közölt archív filmfelvételekkel, fotókkal.

Szereplők: Böjtös László, Kálmán Szabolcs, Magyar Kálmán, Mészáros Andrea, dr. Nagy Károly, Szentkirályi Ödön és Vörös Katalin.
Megmaradni / Heritage
Dokumentumfilm, 65 perc.
Magyar nyelven, angol felirattal
A filmet online is követhetik: http://www.mediaklikk.hu/dunaworld/

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.