A CPAC Hungary 2024 egy olyan konzervatív konferencia Európában, amit nem akarnak betiltani, amelynek a szervezőit nem fenyegetik meg – fogalmazott beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök kijelentette: „minden híresztelés ellenére itt jogállam van. Mindenki azt mond, amit akar. Nálunk így megy ez, a magyarok nem szeretik, ha mások beleszólnak a dolgaikba”. Orbán Viktor elmondta, hogy a liberálisok elnyomásának első lépése, hogy a normális az homlokegyenest az ellenkezőjét jelentse. A miniszterelnök leszögezte: a progresszív, liberális világszellem úgy, ahogy van, elbukott. Jöjjön el végre a szuverenisták kora, vissza kell térni – fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor beszédében kiemelte: Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában.

Ez szokatlan, mivel kis ország vagyunk, különösebben nem is érdekes, ha az ember Washingtonból, Moszkvából, vagy Pekingből néz le rá. A szerénység és az alázat tehát indokolt. Mégis van benne valami vonzó, valami egzotikus. Talán a nyelv, amit senki sem ért, és senki sem érti, hogy egy homo sapiens hogy képes egy ilyen földönkívüli nyelvet beszélni

– vélekedett. A kormányfő úgy fogalmazott: talán az gerjeszti az izgalmat, hogy 1100 éve a saját államának keretében él egy nép, amely egy tapodtat sem enged a függetlenségéből.

ReklámTas J Nadas, Esq

Miközben egész Európát elöntötte egy progresszív liberális óceán, itt csodák csodájára megmaradt egy konzervatív sziget. Egy „island of difference”, amely dacol a liberális dagállyal, a brüsszeli égzengéssel és a washingtoni hurrikánnal. Nemcsak dacol, hanem boldogul, sőt, sikeres, sőt, győz, és újra és újra győz. Isten hozta Önöket az Island of Difference földjén

– fogalmazott.

Ez egy olyan konferencia, amit nem akarnak betiltani

Orbán Viktor arról beszélt, hogy egy olyan konzervatív konferencián vannak most, amit nem akarnak betiltani, a szervezőket nem fenyegetik meg, nem fenyegetik meg a családjaikat, nem rúgják ki az eseményt egyik helyről a másikra, és nem hívják rájuk a rendőrséget. Ezek Brüsszelben megtörténtek a NatConon. A miniszterelnök azt mondta, hogy Magyarországon másképpen mennek a dolgok: itt jogállam van, mindenki olyan konferenciát szervez, amilyet akar, azt mond, amit akar. A belga kormányfővel ellentétben nem tudná megüzenni egy bíróságnak, hogy mi a helyes döntés, de ha mégis, csak azért is az ellenkezőjéről döntené. A magyarok nem szeretik, ha beleszólnak a dolgaikba. Arról is beszélt, hogy Brüsszelben, az európai liberálisok paradicsomában megvalósult a progresszív élet. A régi vicc jutott az eszébe:

Tessék mondani, ez már a kommunizmus, vagy lesz még rosszabb is?

Orbán Viktor köszöntette Tony Abbott volt ausztráliai kormányfőt. Amikor a migrációs hullám elindult, akkor Budapestről felnéztek rá: „ő a mi hősünk”, ő az, aki megállította a migrációt, és megmutatta, hogy ezt meg lehet csinálni. A példamutatásból barátság lett. A kormányfő külön köszöntötte a külhoni magyarok képviselőit is. Mint mondta: „jó, hogy ti is itt vagytok, ez jó alkalom a találkozásra”.

A 2024-es év nem az elmélet, hanem a gyakorlat éve

Orbán Viktor szerint a korszak leváltása a progresszív világszellem végét is jelentené.

Mindenre elszántak, nem riadnak vissza semmitől, és most még ők vannak hatalmon. Veszélyes ellenfelek, nincsenek erkölcsi aggályaik, hatalmon vannak és nem hezitálnak használni az eszközeiket, ha kell, az állami szerveket is bevetik ellenünk. Mindez a szemünk láttára történik, ez történik velünk folyamatosan Brüsszelben, ez történik Trump elnök úrral Amerikában. Szurkolunk neki, hogy ne csak a választásokon, de a bíróságon is vívja ki a saját igazát

– mondta. A kormányfő arról is beszélt, hogy „mi jól ismerjük ezt a helyzetet, láttuk, hogyan építették ki a politikai elnyomást a kommunisták, de azt hiszem, ezt nem ismeri mindenki nyugaton. Szánjunk rá néhány percet. Régen a kommunisták, most a progresszívok öt lépésben éneklik ki a sajtot a szánkból, öt lépésben jutnak el oda, hogy az állami szerveket az elnyomás eszközévé tegyék”. Az öt lépés:

Orbán Viktor szerint ezt csinálják Magyarországgal Brüsszelben, ugyanez zajlik az Egyesült Államokban, amikor bírósági ítéletekkel akarják Donald Trumpot lehúzni a szavazólapról. Ez történt az EU-ban, amikor adminisztratív eszközökkel akarták kitiltani Tucker Carlsont. Ez történik többek között Németországban és Finnországban is.

„Vértezzük fel magunkat, irány a csatamező, fel a győzelemre!”

Orbán Viktor úgy fogalmazott:

a jó hír, hogy ennek most véget vethetünk. Idén, ha az Úristen is úgy akarja, lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát. Lezárhatjuk a progresszív liberális hegemóniára épülő világrendet, amely úgy, ahogy van, elbukott.

Hozzátette:

Furcsa korszak és különös szellem volt. A hívei azt hirdették, hogy a saját eszméik megvalósítása a fontos, nem az emberek. A világot demokráciákra és autokráciákra osztották. A demokrácia nevében háborúztak, exportálták a demokráciát, de végül az embereknek elegük lett ebből. Ez a világrend olyan vezetőket termelt ki, akik alkalmatlanok és a saját vesztükbe rohannak. Azt mondják, hogy kell egy ideológiai kontroll, amely alá mindenkinek be kell rendeződnie, és majd akkor eljön a béke.

Orbán Viktor kijelentette:

Ezeknél a kétbalkezes vezetőknél még egy szépségversenyen is többet tudnak a világbékéről.

A miniszterelnök szerint itt az alkalom, hogy egy másik világszellemet, egy szuverenista világrendet állítsanak fel.

De milyen is lenne az? Nincs globális ideológia, amelyhez mindenkinek igazodnia kell. A nemzeti érdek a meghatározó, minden független nemzet a saját érdeke szerint jár el. A valódi szuverén: a nép

– szögezte le. Azt reméli, hogy nem a nagyvállalatok, a médiaközpontok, gyanús szakértől és akadémikusok mondják meg, hogy mit kell csinálni, hanem a nép által megválasztott vezetők. A védett társadalmat állítják a Soros-féle nyílt társadalmak helyére. Az új világrendben megvédik a határokat, a családalapítás érték, és azt is megvédik. A szuverenista világban a gazdaság ideológiamentesen a kölcsönös előnyökön keresztül szerveződik, az államok kapcsolati hálókat építenek, hogy megvédik magukat a függőségektől.

A liberális hegemónia rosszabb helyé tette a világot

– jelentette ki Orbán Viktor.

Háborút, káoszt hozott, fel akarta számolni az országokat, a családokat és eltüntette volna a nemzeteket. Ott ülnek Washingtonban is a régi világ szellemei. Jöjjön el végre a szuverenisták kora, vissza kell térni

– összegzett.

Make America Great Again! Make Europe Great Again! (…) Hajrá Donald Trump! (…) Nyergeljünk, vértezzük fel magunkat, irány a csatamező, fel a győzelemre!

– zárta beszédét Orbán Viktor.

Vezető kép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján a Millenárison 2024. április 25-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

(Pesti Srácok)

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján a Millenárison 2024. április 25-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.