Orbán Viktor miniszterelnök kedden reggel Magyarország nagyköveteinek tartott előadást a következő időszakban előttük álló feladatokról a Külgazdasági és Külügyminisztérium misszióvezetői értekezletén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy most mindenkinek, így a magyar diplomáciai karnak is az a legfontosabb feladata, hogy megakadályozza Magyarország belesodródását a háborúba.

A kormányfő először Szijjártó Péter miniszterrel és a tárca államtitkáraival egyeztetett, majd a nagykövetek előtt az orosz-ukrán háború miatt kialakult válsághelyzetről beszélt. Hangsúlyozta:

ReklámTas J Nadas, Esq

most mindenkinek, így a magyar diplomáciai karnak is az a legfontosabb feladata, hogy megakadályozza Magyarország belesodródását a háborúba. Magyarország biztonsága az első

– szögezte le Orbán Viktor, hozzátéve:

hazánk részt vesz a béke megteremtését szolgáló közös európai erőfeszítésekben, de sem fegyvert, sem katonát nem küldünk Ukrajnába, mert azzal magyar emberek életét veszélyeztetnénk.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország nagyköveteinek tart előadást a következő időszakban előttük álló feladatokról a Külgazdasági és Külügyminisztérium misszióvezetői értekezletén 2022. március 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

(Híradó)

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.