“A koronavírus terjedése miatt igencsak megváltozott élethelyzetünkben a bizonytalanság szorongást okoz. Napjainkban, ha szűkre szabott is mozgásterünk, és emberi kapcsolataink fizikai megélését erős korlátok szabályozzák, sok erőt adhat a kölcsönösség, az egymásra utaltság és a belső szabadság felfedezése. A félelem tompulhat, ha hiteles és szakszerű információkkal rendelkezünk. Azáltal képesek leszünk előrelátó, másokra figyelő magatartást tanúsítani. És, igen, ébren tartani magunkban a hitet, hogy mi magunk is alakítói vagyunk annak a szebb jövőnek, amire vágyunk.” – vallja Orbán Erika, unitárius lelkész és mentálhigiénés szakember.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.