A legjobb játék kisjátékfilm fiatal rendezőjével, forgatókönyvírójával Deák Kristóffal készítettünk jó hangulatú videóbeszélgetést. Kristóf kameránk előtt mesélt arról, hogy milyen témák ragadják meg legjobban. Elárulta azt is honnan, illetve kitől kapta “ajándékba” Oscar-díjas rövidfilmje alapötletét. Nyitott, könnyed beszélgetőpartner volt. Egyébként 2017 júniusában az Oscar-díjakról döntő amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia a tagjai közé hívta. A beszélgetésből még számos érdekesség kiderül róla, filmjeiről, terveiről.

(A videó felvétel megnézhető itt a weboldalunkon is a vasárnapi élőadás után.)

Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.