A Nasa bízik benne, hogy a Starship egy napon embereket szállít majd a Marsra.


A világ legerősebb rakétája a sikeres egyórás tesztrepülését követően az Indiai-óceánba zuhant – olvasható a The Guardian oldalán.

Az Elon Musk cége, a SpaceX által tervezett hatalmas űrrakéta, a Starship csütörtökön hajtotta végre első teljesen sikeres tesztrepülését, amely során a korábbi próbálkozások végét jelentő robbanás nélkül zuhant bele az Indiai-óceánba.

A texasi Boca Chica kilövőállomásról indított demonstrációs küldetés során a Starship közel 130 mérföld (210 km) magasságba, 16 000 mérföld/óra (25 700 km/óra) feletti sebességgel repült, bemutatva a világ legerősebb rakétájának képességeit. A Nasa is bízik benne, hogy egy napon az űrhajó embereket szállít majd a Marsra.

„Számos lapka elvesztése és egy sérült fékszárny ellenére a Starship egészen az óceánba való landolásig jutott”írta Elon Musk, a SpaceX vezérigazgatója az X-en, a milliárdos tulajdonában lévő közösségi médiaplatformon közzétett bejegyzésében.

ReklámTas J Nadas, Esq

(Mandiner / X )

Borítókép: Illusztráció. SpaceX: végrehajtotta első sikeres tesztrepülését Elon Musk legújabb űrhajója . Fotó: AFP/Chandan KHANNA

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.