Magyarország két évvel az USA előtt jár, ha a migrációs politikáról és az értékek megőrzéséről beszélünk – jelentette ki Stephen K. Bannon, Donald Trump amerikai elnök korábbi kampányfőnöke és vezető stratégája Budapesten, a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, valamint a Századvég Alapítvány szervezte Európa jövője című nemzetközi konferencián. Donald Trump volt stratégiai tanácsadója, a Breitbart alapítója beszédében Orbán Viktort dicsérve kifejtette, a magyar miniszterelnök egy olyan ember, aki meg akarja védeni a népét és hozzájárul ahhoz, hogy ne tűnjön el a nyugati civilizáció. Bannon azt is kifejtette, nincs rosszabb a globális elitnél, akik nem hajlandóak elfogadni, ha veszítenek, hanem folyamatosan támadásokat indítanak azok ellen, akiknek fontos a határkerítés és elítélik az illegális migrációt. Bannon közölte, sok munka áll még a konzervatív oldal előtt. Úgy véli, nagy küzdelem jön, amit sajnos meg kell vívni.

 

Budapest, 2018. május 23.
Stephen K. Bannon, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfõnöke és vezetõ stratégája Trump ,,Amerika az elsõ” politikája és hatása Közép-Európára címmel elõadást tart az Európa jövõje címû kétnapos nemzetközi konferencia elsõ napján a Várkert Bazárban 2018. május 23-án. A tanácskozást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte.
MTI Fotó: Soós Lajos

 

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntötte Steve Bannont szerda este a Várkert Bazárban, ahol Donald Trump volt stratégiai tanácsadója az Európa Jövője nevű konferencia keretein belül tartott előadást. Gulyás Gergely a beszéd előtt kifejtette, érdeklődéssel tekintünk mindenre, amit Donald Trump és Steve Bannon együtt csináltak, és Trump győzelme az egyetemes történelem fontos részeként tudható be. Gulyás elmondta, Amerika a szabadság hazája, ezért mindig is nagy vonzerőt gyakorolt Magyarországra. Bannont bátor embernek nevezte, aki időnként kimondja az igazságot.

Steve Bannon már az előadás elején állást foglalt Orbán Viktor mellett. Kiemelte a magyar kormány fontos tevékenységét és dicsérte a keresztény Magyarország felépítésére vonatkozó szándékot. Trump volt tanácsadója ezután egy huszáros vágással egy, a BBC-nek adott interjújáról kezdett mesélni. Elmondása szerint az interjú végén a magyar miniszterelnökről kérdezték, akit válaszában természetesen megvédett. Úgy véli a liberálisok nem tudnak veszíteni, ha ilyesmi előfordul azonnal kijátsszák a náci kártyát és mindenkit fasisztának neveznek, aki nem osztja a nézeteiket.

Az előadás során többször felbukkant Orbán Viktor neve, Bannon kifejtette, a magyar miniszterelnök érdemeit a határok megvédésével és a nyugati értékek megőrzésével kapcsolatban. Felemlegette azt, hogy a Trump-kampány során sokat tanultak az európai helyzetből, mert úgy gondolja, hogy ezen a téren Magyarország két évvel az USA előtt jár. Az este legerősebb mondata talán az volt, hogy véleménye szerint Orbán Viktor előbb volt Trump, mint Trump maga.
Beszédében szóba került a 2008-as gazdasági válság, ezzel kapcsolatban elmondta, a pénzügyi válság árát a dolgozó férfiak és a dolgozó nők fizették meg. Velük kapcsolatban azt is kifejtette, hogy az átlagembernek a közösségeik megvédése a legfontosabb, és ők azok, akik Donald Trumpot támogatták, akiket egyébként Hillary Clinton szánalmasnak nevezett. Kifejtette azt is, az ellenzék és a globális elit, akiket a világon a legaljasabbnak nevezett, nem szeretik a munkásosztályt, és velük kapcsolatban Donald Trump olyan dolgokra tapintott rá, amikre mások nem.

A globális elittel kapcsolatban elmondta, ők ugyanazok, akik nem szeretik az aktív partnereket, hanem olyan országokban érdekeltek, amelyek nem tudják megvédeni magukat, ez által pedig birodalomként tudják érvényesíteni felettük az érdekeiket.

Ők a legrosszabb emberek a világon, és minden eszközzel küzdök ellenük
– mondta.

Az előadás során többször szóba került a Nyugat és a zsidó-keresztény kultúra. Bannon kifejtette, szerinte a nyugati civilizáció az emberiség legnagyobb találmány, és éppen ez az oka, hogy a világ minden tájáról ide akarnak jönni az emberek. Szerinte korunk alapvető kérdése, hogy van-e bátorságunk megvédeni a civilizációnkat azoktól, akik elpusztítanák.

Mind egy kulturális háttérből jöttünk, amelyben az Isten saját képére teremtette az embert
– fogalmazott.

Trump volt tanácsadója a közel-keleti katonai jelenlétről is beszélt. Ezzel kapcsolatban úgy véli, Obamáék nem tettek semmit a helyzet rendezésére, amit eddig ez a konfliktus produkált az 15 ezer halott, 45 ezer sebesült és elképzelhetetlenül nagy anyagi veszteségek. Bannon dicsérte az amerikai elnök geopolitikai tevékenységét, mesélt a dél-kínai tengeri katonai jelenlétről, Észak-Koreáról, illetve a közel-keleti országok állapotáról. Hangsúlyozta, ha Egyiptom valamiért bedől, akkor Európa hatalmas nagy bajban találhatja magát.

A beszéd végén Bannon elmondta, sok munka még van a nyugati konzervatívok előtt, és hatalmas harcokat vizionált, amiket mindenképpen meg kell majd vívni.

PestiScrácok.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.