Vezető ellenzéki sajtóorgánumok a választások után arról írtak, hogy fiatalok százezrei készülnek kivándorolni az országból, sokan kerestek rá ugyanis az interneten a kivándorlás szóra és a közösségi oldalakon is sokan írták, hogy el akarják hagyni az országot. A statisztikai adatok szerint azonban valójában minimális azoknak a száma, akik teljes egészében felszámolva itteni egzisztenciájukat véglegesen más államba települnek át. A migrációs válság kezdete óta ugyanakkor nő azoknak a nyugat-európaiaknak a száma, akik végső elkeseredésükben elhagyják szülőföldjüket, és a biztonságos jövő reményében Magyarországra költöznek. A Echo TV Terc című műsorának vendége volt Philippe Pellet és Almássy Ferenc, akik Franciaországban születtek, de már hosszú évek óta Magyarországon élnek.

Philippe Pellet arról beszélt, hogy a testvére elköltözött Marseille-ből, mert már nem érezte otthon magát a városban. A lányai iskolájában 30 százalék a muszlimok aránya, például folyamatosak a panaszok amiatt, ha sertéshúst adnak a menzán. Nyomasztónak nevezte az iszlám folyamatos jelenlétét, ami abban is látszódik, hogy az iskolában nem beszélhetnek Istenről – idézte fel.

Franciaországban sokan képmutatók, mindenhol azt hallani, hogy szükség van több bevándorlóra és hogy a sokszínűség az jó – idézte fel Almássy Ferenc. Hozzátette: ugyanakkor azt is mondják, hogy mindenki ugyanolyan, és nem szabad megkülönböztetni az embereket. Párizs megyében az újszülöttek 26 százaléka az, akinek mindkét szülője európai származású – hangsúlyozta.

Franciaországban nehezíti a helyzetet, hogy sok mindent nem szabad kimondani. Ami különbség, hogy nyugaton csupán egypólusú a sajtó, azaz mindegyik liberális – hívta fel rá a figyelmet Almássy Ferenc.

A megoldás a problémára az lehet, ha a muszlimok megtérnek. Ez pedig nekünk keresztényeknek a feladatunk, ez igazán nagy kihívás lesz – mondta Philippe Pellet. De ehhez az kell, hogy az európai őslakosok is visszatérjenek a kereszténységhez – tette hozzá Almássy Ferenc.

A teljes beszélgetés ITT tekinthető meg.

Forrás: magyaridok.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.