megemlékezés

Cleveland egykori, nagyon tisztelt lakójától búcsúztunk el. Szilas Szabó Margit teremtőjéhez költözött. Emléke legyen áldott!

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, September 22, 2019

“Mély fájdalommal, de Isten akaratában  megnyugodva tudatjuk, hogy a legszeretettebb édesanya, nagymama, dédmama, rokon, életének 98-ik évében, szeptember 1-én  a kaliforniai Oaklandben levő otthonában gondviselőjéhez távozott.”

a gyászoló család

Az engesztelő szentmisére szeptember 19-én, születésének napján, került sor.

Közérdekű hirdetés

Szilas Szabó Margit, született Újvári Margit amerikai életét Clevelandben kezdte, férjével és kislányukkal együtt, ahová 1950 decemberében érkeztek.

A tehetséges festőművésznő, sokak Margó nénije, mindig első volt, ha a rászoruló honfitársakon kellett segíteni. Nagyszerű mesélő volt, a magyar kulturális élet szervezője Clevelandben, majd később a San Francisco Bay Areaban.

Emléke legyen áldott!

Reményik Sándor: Viszontlátásra

Viszontlátásra, – mondom, és megyek.
Robognak vonatok és életek –
Bennem, legbelül valami remeg.
Mert nem tudom,
Sohasem tudhatom:
Szoríthatom-e még
Azt a kezet, amit elengedek.

Viszontlátásra: mondom mégis, mégis.
Viszontlátásra – holnap.
Vagy ha nem holnap, – hát holnapután.
Vagy ha nem akkor – hát majd azután.
És ha aztán sem – talán egy év mulva.
S ha még akkor sem – hát ezer év mulva.
Viszontlátásra a földnek porában,
Viszontlátásra az égi sugárban.
Viszontlátásra a hold udvarán,
Vagy a Tejút valamely csillagán –
“Vidám viszontlátásra” mégis, mégis!

Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.