“Mély fájdalommal, de Isten akaratában  megnyugodva tudatjuk, hogy a legszeretettebb édesanya, nagymama, dédmama, rokon, életének 98-ik évében, szeptember 1-én  a kaliforniai Oaklandben levő otthonában gondviselőjéhez távozott.”

a gyászoló család

Az engesztelő szentmisére szeptember 19-én, születésének napján, került sor.

Szilas Szabó Margit, született Újvári Margit amerikai életét Clevelandben kezdte, férjével és kislányukkal együtt, ahová 1950 decemberében érkeztek.

A tehetséges festőművésznő, sokak Margó nénije, mindig első volt, ha a rászoruló honfitársakon kellett segíteni. Nagyszerű mesélő volt, a magyar kulturális élet szervezője Clevelandben, majd később a San Francisco Bay Areaban.

Emléke legyen áldott!

Reményik Sándor: Viszontlátásra

Viszontlátásra, – mondom, és megyek.
Robognak vonatok és életek –
Bennem, legbelül valami remeg.
Mert nem tudom,
Sohasem tudhatom:
Szoríthatom-e még
Azt a kezet, amit elengedek.

Viszontlátásra: mondom mégis, mégis.
Viszontlátásra – holnap.
Vagy ha nem holnap, – hát holnapután.
Vagy ha nem akkor – hát majd azután.
És ha aztán sem – talán egy év mulva.
S ha még akkor sem – hát ezer év mulva.
Viszontlátásra a földnek porában,
Viszontlátásra az égi sugárban.
Viszontlátásra a hold udvarán,
Vagy a Tejút valamely csillagán –
“Vidám viszontlátásra” mégis, mégis!

Szabó Éva
Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.