Orbán Viktor miniszterelnök a szíriai keresztény egyházak vezetőit fogadta a Karmelita kolostorban pénteken – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

II. Efrém Ignác, a Szír Ortodox Egyház vezetője, József Absi, a Szíriai Melkita Katolikus Egyház vezetője valamint X. János, a Szíriai Görög Ortodox Egyház vezetője köszönetet mondott Magyarországnak és a kormánynak a februári földrengés után nyújtott segítségért.

A természeti katasztrófa Törökországban és Szíria északi részében is súlyos károkat okozott emberéletben és anyagilag egyaránt.

ReklámTas J Nadas, Esq

A sajtófőnök emlékeztetett: a Hungary Helps Programon keresztül Magyarország 50 millió forintot adott a Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy három mobil klinikai egységet helyezzen el a földrengéssel érintett szíriai térségbe. Ezen túlmenően Magyarország további adományok felajánlását tervezi a Nemzetközi Migrációs Szervezetnek (IOM), amelyet Szíria észak-keleti részén fognak szétosztani.

(Demokrata / MTI)

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) a szíriai keresztény egyházak vezetõit fogadja a Karmelita kolostorban 2023. március 17-én. II. Efrém Ignác, a Szír Ortodox Egyház vezetõje (b), József Absi, a Szíriai Melkita Katolikus Egyház vezetõje (j), valamint X. János, a Szíriai Görög Ortodox Egyház vezetõje (b3) köszönetet mondott Magyarországnak és a kormánynak a februári földrengés után nyújtott segítségért.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.