A Hlavné správy reagált arra, hogy Guy Verhofstadt nemes egyszerűséggel leárulózta Orbán Viktort.

A Hlavné správy szlovák konzervatív napilap egy hosszú cikkben fejtette ki Orbán Viktor és Guy Verhofstadt – valamint az EP – viszonyát. Mint írták, „Guy Verhofstadt radikális globalista EP-képviselő árulónak nevezi Orbán Viktor miniszterelnököt”. Megjegyezték, a The European Conservative-ra hivatkozva, hogy

Guy Verhofstadt azon három európai parlamenti képviselő között van, akik a legtöbb pénzt keresik „mellékállásban”.

Idézték Verhofstadt reakcióját Orbán karácsonyi interjújára

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Guy Verhofstadt szimplán leárulózta Orbán Viktort a karácsonyi interjúja után. Az Orbán Viktorral megjelent karácsonyi interjúban a kormányfő arról beszélt: Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg az Egyesült Államok támogatja pénzzel és fegyverrel, ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz”. Ez volt az a mondat, amelyen Guy Verhofstadt kiakadt, szerdai Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott:

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq
Erre már nincsenek szavak… Orbán áruló!”

A szlovák konzervatív lap az eset kapcsán leszögezte: „Az elmúlt években Verhofstadt – és az ALDE utódjának számító Renew Europe liberális föderalista képviselőcsoportjának más prominens képviselői – szokásává vált, hogy támadják Orbán Viktor miniszterelnököt, és szidalmazzák, amiért a magyarok érdekeit a Brüsszel-Washington tengely érdekei elé merte helyezni.”

(Mandiner)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.