A Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa, Árpádhonból, a louisianai Albanyból jelentkezett be telefonon keresztül. Tanulmányairól, jelenlegi szolgálatáról, jövőképről beszélt a szintén KCSP ösztöndíjas műsorvezetővel, Szabó Évával.

KCSP Simon Barbara élőint

KCSP Simon Barbara Louisianában, Albanyban, magyarul Árpádhonban teljesít szolgálatot. Onnan jelentkezett egy élő telefonos interjú erejéig. Köszönjük Barbi!

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, October 13, 2019

Észrevétlenül vált életcélommá igaz-magyar közösségek felkutatása, megismerése, majd bemutatása. Erdélybe születve, életem első tizennyolc évét kisebbségi magyarként élve kaptam útravalót a nehéz feladathoz. A nagy székely-magyar vándor, Kőrösi Csoma Sándor fogta a kezem ezen az úton, hiszen neve mindegyre figyelmeztetésül bukkant fel életemben. Az elmúlt tizenegy évem a szórványmagyarságban, illetve diaszpórában élő magyar közösségek segítésével, hétköznapjainak, hitéletének bemutatásával telt. Tettem ezt televíziós szerkesztő-műsorvezetőként és ezt szándékozom folytatni a clevelandi Bocskai Rádiónál is a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.