Soha korábban nem zárt egyszerre elsőként négy csapatunk a magyar bajnokságokban.

Női labdarúgócsapatunk vasárnap elhódított bajnoki címével a Dörnyei Balázs által felkészített együttes a Ferencvárosi Torna Club negyedik olyan csapata lett 2019 tavaszán, amely aranyérmesként zárt a maga bajnokságában. Emlékeztetőül: klubunk megalapításának 120. évfordulóján a női futballcsapat mellett év végi elsőséget ünnepelhetett férfi jégkorong- és labdarúgócsapatunk, valamint a férfi pólógárda is.

Mindez azért is különösen nagy eredmény, mert az FTC 1899 óta íródó történelmében korábban arra is csupán négy alkalommal volt példa, hogy három csapatunk egyszerre lett bajnok. Férfi jégkorongban, kézilabdában és vízilabdában 1956-ban, férfi labdarúgásban, vízilabdában és női kézilabdában 1968-ban, férfi futballban és jégkorongban, valamint női kézilabdában 1995-ben, férfi jégkorongban, női kézi- és kosárlabdában pedig 1997-ben voltunk egyszerre elsők.

Semmi kétség: 2019 történelmi sportév, ha úgy tetszik, aranyév volt a Ferencváros számára. S hogy lehet-e mindezt tovább fokozni? Nos, férfi vízilabdázóink és női labdarúgóink a bajnokság mellett a Magyar Kupában is elsők lettek. Gratulálunk a bajnokoknak!

Forrás: fradi.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.