Újranyithatják kapuikat az európai labdarúgó-stadionok – jelentette be az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján. A tervek szerint a létesítmények befogadóképességének 30 százalékáig lehet majd eladni jegyeket a jövőben. Vendégszurkolók ugyanakkor nem vehetnek részt a meccseken. Már a jövő heti Európa-bajnoki pótselejtezőkön és Nemzetek Ligája-meccseken lehetnek helyszíni nézők.

Az UEFA végrehajtó bizottsága döntött a nézők visszaengedéséről – írja beszámolójában az európai szövetség. A testület sikeresnek ítélte a pilot-projektnek tekintett európai Szuperkupa-meccs lebonyolítását. Mint emlékezetes,

az Európa-liga-győztes Sevilla és a Bajnokok Ligája-nyertes Bayern München összecsapását 15 500 néző előtt rendezték meg Budapesten.

Az UEFA sikeresnek ítélte a nézők előtt rendezett európai Szuperkupa-mérkőzést (Fotó: Szabó Miklós)

A beszámoló szerint a döntés minden, az UEFA égisze alatt megtartott meccsre vonatkozik, azaz a válogatott meccsektől kezdve az Európa-liga és a Bajnokok Ligája csoportmeccseiig mindenhol lehetnek nézők. A szövetség a stadionok befogadóképességének 30 százalékában határozta meg a maximálisan értékesíthető belépők számát. Mindez azonban függ az adott országok szabályozásaitól, és a hatóságok hozzájárulásától is.

Fontos megjegyezni, a döntés csak helyi szurkolókra vonatkozik, vendégdrukkerek nem vehetnek részt a mérkőzéseken.

A közlemény hozzáteszi, a stadionokba való kilátogatás feltétele továbbra is az, hogy a drukkerek betartsák a szociális távolságtartásra vonatkozó alapvető szabályokat – ám a pontos beléptetési rendet, illetve a stadionokban való viselkedés részleteit a helyi szövetségek dolgozhatják ki, igazodva az adott országok és régiók koronavírussal kapcsolatos intézkedéseihez.

A végrehajtó bizottság döntése már a jövő heti válogatott mérkőzésekre is vonatkozik, így elméletileg Szófiában, a bolgár–magyar Európa-bajnoki pótselejtezőn is lehetnek nézők a stadionban, igaz, csak bolgárok.

 

(Nemzeti Sport)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.