Öt újabb bizalmas minősítésű jelzéssel ellátott oldal került elő Joe Biden elnöknek a delaware-i Wilmingtonban lévő otthonából – közölte szombaton az elnök ügyvédje, hozzátéve, hogy az iratokat azonnal átadták az igazságügyi minisztérium illetékeseinek.

Richard Sauber csütörtökön utazott Wilmingtonba, hogy jelen legyen az ott korábban talált, bizalmas jelzésű dokumentum átadásában az igazságügyi minisztériumnak. Mint mondta: az átvizsgált anyagban öt további „minősített jelzésű” lapot találtak, így összesen hat lapot adtak át.

Biden jogi csapata a héten elismerte, hogy

Tas J Nadas, Esq

Biden delaware-i házában és annak garázsában az Obama-kormányzatban alelnökként töltött idején keletkezett bizalmas dokumentumokat találtak.

Merrick Garland amerikai igazságügyi miniszter csütörtökön Robert Hur személyében független különleges ügyészt nevezett ki az iratok ügyében indított vizsgálat lefolytatására.

Az elnök a hétvégét wilmingtoni házában tölti feleségével, Jill Bidennel, akit szerdán megműtöttek.

A republikánusok is vizsgálatot kezdeményeztek

Biden csütörtökön egy újságírónak nyilatkozva hangsúlyozta: „az emberek tudják, hogy komolyan veszem a titkos dokumentumokat és a titkos anyagokat”.

Az amerikai képviselőház republikánus képviselői pénteken szintén vizsgálatot kezdeményeztek a helytelenül tárolt titkos dokumentumok kezelésével kapcsolatban.

Az elnök különleges jogtanácsosa elmondta, hogy kis számú minősített megjelölésű dokumentumról van szó, amiket az elnök jogi képviselői találtak meg, amikor kiürítették a Penn Biden Centerben található irodákat, amelyeket Joe Biden alelnöksége után használt mintegy két éven át.

 

(Mandiner / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.