A Vatikáni Sajtóiroda 9 óra 34-kor jelentette be, hogy az emeritus pápa december 31-én szombaton, az év utolsó napján csendben elhunyt a Mater Ecclesiae monostorban.

„Fájdalommal tudatom, hogy XVI. Benedek emeritus pápa ma 9 óra 34 perckor elhunyt a vatikáni Mater Ecclesiae monostorban. További információkat a lehető leghamarabb adunk közre” – hangzik Matteo Bruni vatikáni sajtigazgató szűkszavú közleménye.

Amitől tartottunk bekövetkezett és eljött az, amit vártunk, hogy nyíljon meg az atyai Ház ajtaja, szóljon a Hang: „Te derék és hűséges szolgám, gyere be atyád örömébe”.

Tas J Nadas, Esq

Urunk és Istenünk, élet és halál Ura, köszönjük hogy nekünk adtad az egyház hűséges fiát, Joseph Ratzingert, aki papként, teológiai tanárként, München-freisingi érsekként, a Hittani Kongregáció prefektusaként, majd római pápaként hűségesen szolgálta Isten rábízott népét. Jutalmazd meg Házad örömével őt a Szentek Társaságában! Ámen

P. Vértesaljai László SJ – Vatikán

(Vatikáni Rádió)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.