Kate_Seredy_headshot114 eve nov.10-én született Kate Seredy magyar írónő, illusztrátor, aki az amerikai gyerekek számára írt a magyar történelemről.
Eredeti nevén: Serédy Kató A hun-magyar mondakörről szóló “The White Stag” című művéért 1938-ban elnyerte a legnagyobb ifjúsági irodalmi elismerést, a Newbery-díjat. Ifjúsági regényeit angolul írta, s ezekből a művekből szereznek ismereteket az amerikai gyerekek Magyarországról. Állandóan a piacon tartják, újra és újra kiadják őket. Az 1937-ben írt regénye, a The White Stag a hun-magyar mondakörről, az 1935-ben kiadott a The Good Master és folytatása, az 1939-es The Singing Tree hazai gyermekkori emlékeiről szól. Az utóbbi a háború ellen íródott, és hirdeti a különféle népek megbékélését, azt mondván, hogy az emberek mindenütt egyformák.

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.