Székesfehérváron a Honvéd Vezérkar Összhaderőnemi Műveleti Vezetési Irányító Központnál járt a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint a veszélyek korában Magyarország megvédése a kormány legfontosabb célja.

– Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Székesfehérváron a Honvéd Vezérkar Összhaderőnemi Műveleti Vezetési Irányító Központnál tájékozódott a Magyar Honvédség védelmi képességeiről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter jelentést tett a kormányfőnek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program helyzetéről, ahhoz kapcsolódóan a személyi állomány kiképzésének állapotáról, valamint a nyáron elrendelt képességfokozás eredményeiről – mondta Havasi Bertalan.

Tas J Nadas, Esq

Orbán: A legfontosabb Magyarország megvédése

Orbán Viktor a katonai vezetők előtt ismét leszögezte: a veszélyek korában Magyarország megvédése a kormány legfontosabb célja, ezért a honvédség és a hadiipar fejlesztése a szankciók okozta európai gazdasági válság ellenére sem lassulhat.

– Mi, magyarok a béke mellett vagyunk, de szárazon kell tartani a puskaport – mondta.

A miniszterelnök Facebook-oldalára is posztolt az eseményről, ott azt írta:

A békéhez erő kell!

Később a kormányfő közösségi oldalán egy egész fotóalbumot is megosztott az eseményről:

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, b) a székesfehérvári Honvéd Vezérkar Összhaderőnemi Műveleti Vezetési Irányító Központban, ahol tájékozódott a Magyar Honvédség védelmi képességeiről 2023. március 6-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fisher Zoltán)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.