2016. január 30-án, szombaton kora délután 36-an vettünk részt az idei EME gyűlésen a Szent Imre római katolikus templom alagsorában. Elfogadtuk a tavalyi gyűlés jegyzetfüzetét egy apró kis módosítással, majd az EME levelezéséről és kapcsolattartásáról meghallgattuk Tapolyai Péter beszámolóját. Az elnök, Rátoni-Nagy Valéria az elmúlt év eseményeit elevenítette fel, amelyekben az EME, akár kezdeményezőként akár csak résztvevőként volt érintett. Lázár Andrea a pénzügyekről, az évi költségvetésről számolt be, amelyben a mérleg pozitív. Mary Jane Molnár kihirdette az új jelölteket a következő két évre. Titkos szavazással megszavaztuk a héttagú vezetőséget, akik ezután az egyesület szabályai szerint esküt tettek a feladataik elvégzése melletti elkötelezettségükről.

DSC_2946

Az EME új vezetősége:

Elnök: Rátoni-Nagy Valéria
Alelnök: Megyimori Mária
Pénztáros: Lázár Andrea
Titkár: Strada Pál
Jegyző: Leszkó Julia
Ellenőr 1: Mészáros Elemér
Ellenőr 2: Varga Sándor

Ebben az évben a clevelandi Magyar Bethánia Baptista Gyülekezet lépett be az egyesületbe, de közben kilépett négy másik egyesület.

Krasznai Csaba református lelkipásztor megköszönte a bizalmat, hogy a március 15-i állami ünnepséget az Alexander utcai templomukba ünnepelheti újra a clevelandi magyarság. A két legfontosabb ünnepség, amelyek szervezésében az EME a felelős, az 1956-os forradalom és szabadságharcunk 60. évfordulójának megünneplésével kapcsolatosan elkezdődtek az egyeztetések. Igaz messze van még, de mivel kerek évforduló ezért is egy sokkal összehangoltabb szervezést igényel. Reméljük, nagyon sokan eljönnek majd az éppen vasárnapra eső megemlékezésre.

Ezután minden egyesület nagy vonalakban felvázolta az idei terveiket, a már előre leszögezett eseményeiket is fölsorolták.
A legfontosabb megoldandó problémának az egyesületek közötti kommunikációt emelte ki majdnem minden egyes felszólaló, ezt kell szorosabbra fűzni és sokkal gördülékenyebbé tenni. Csak így értesülhetünk egymás eseményeiről és mi is csak így tudjuk továbbadni azokat úgy a rádióadásainkba, mint a saját baráti közösségeinkbe is. Ezzel leszünk egységesebbek és erősebbek.
Jó hangulatba ért véget az idei, 2016-os évi EME gyűlés, új lendülettel és újabb kihívásokkal távozott mindenki.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.