Fotó: Megyeri József

94. alkalommal rendezték meg idén a Chicagói Magyar Bált a Chicagói Magyar Klub szervezésében. A szervezők jó néhány bál lebonyolításán vannak már túl. Stetz Andrea úgy emlékszik, hogy az utolsó tíz bál szervezésében biztosan részt vett és Demeter András is sok sikeres bál szervezési feladataiban vállalt komoly feladatot.  A 94. magyar bál helyszínét megváltoztatták a korábbi évekhez képest. Ez alkalommal az észak-nyugati külvárosban rendezték meg az elegáns rendezvényt, ahol közel 400-an jelentek meg. A helyszínváltoztatás jó ötletnek bizonyult, hiszen nőtt a bálozók létszáma a tavalyihoz képest. A Budapestről érkező 6 fős Perfect Show Band a bál visszatérő fellépői, hiszen harmadik alkalommal szórakoztatják változatos repertoárral a bálozókat. A zenekar sikerének titka talán az, hogy minden korosztály számára élvezhető zenét varázsol az est folyamán. A bál szervezését a szervezők már ősszel, szeptemberben elkezdik. Tudják,hogy a reklám sokat jelent, ezért a facebook oldalon is folyamatosan hirdették a magyar bált. A szervezők nagy örömére több olyan pár is érkezett idén, akik eddig még soha nem voltak jelen a chicagói magyarok színvonalas estjén. A Chicagói Magyar Klub a legnagyobb magyar szervezet Chicagóban, amely komoly múlttal  rendelkezik. A szervezők úgy vélik, hogy egy bál a legjobb alkalom az új kapcsolatok kialakítására és a régiek ápolására.

A tombola húzást követően sok vendég nagyszerű ajándékkal térhet haza. Az idei bálon több nemes adományozó ajánlott fel értékes ajándékot. A Bocskai Rádió munkatársai is értékes ajándékcsomagot küldtek, amiért a szervezők nagyon hálásak voltak.

Fotó: Megyeri József

Demeter Andrástól, a Chicagói Magyar Club elnökétől a chicagói magyarság létszáma felől érdeklődtem. Az elnök kérdésemre elmondta, hogy az utolsó népszámlálás során 30 ezer ember vallotta magát magyarnak a városban. Akik itt élnek pozitívan értékelik a bált, amely a legelegánsabb rendezvény az chicagói magyarság életében. Pár évvel ezelőtt 750-en vettek részt a bálon, a szervezők reménykednek, hogy hamarosan visszatér ez a létszám. András és Andrea izgatottan várják a nagy múltú bál századik évfordulóját.

 

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.