A keszthelyi Festetics-kastélyt ábrázolja majd az új nulla eurós bankjegy, amelyet februártól lehet megvásárolni. Fókás Andor Zalán rendezvényszervező az MTI-nek elmondta, hogy a keszthelyi műemléképület Magyarország egyik leglátogatottabb kastélya.

Varga Diana, az Euro Souvenir program munkatársa hozzátette, hogy a projekt a turizmus támogatására jött létre. A Visegrádi Csoport megalakulásának 30. évfordulója alkalmából négy ország – Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia – együttműködésével adtak ki nulla eurós bankjegyeket.

A projekt célja az idegenforgalom támogatása, a kulturális és történelmi emlékek népszerűsítése Európa országaiban,

valamint Európa kulturális örökségének megőrzése. Szeretnék, ha minél több magyar nevezetesség és turisztikai helyszín bekapcsolódna a programba.

Közérdekű hirdetés

Ki találta ezt ki?

A 0 eurós bankjegyek kibocsátásának koncepciója Franciaországból származik. Az emlékpénz 2015-ben, az Európai Központi Bank engedélyével, a Francia Nemzeti Bankkal együttműködésben jött létre.

Az Euro Souvenir ma már Európa 27 országában megtalálható.

A nulla eurós bankjegy a valódi Euro előállításához használt, 100 százalék pamutpapírból készül. Ugyanazokat a biztonsági elemeket – köztük a vízjel, a mikroírás, az illeszkedőjel, a hologramfólia, az UV-biztonsági elemek, a vakjel, a sorozatszám – tartalmazza, amelyeket a hagyományos Euro.

(Mandiner / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.