Hétfőn vittek át több mint 260 sebesült ukrán katonát a mariupoli Azovsztal acélművekből az oroszok által ellenőrzött területekre, közülük 51-nek súlyos sérülései vannak. Az orosz védelmi minisztérium ki is adott egy közleményt, miszerint megkezdődött az „Azov ezred nacionalistái és az ukrán katonák kapitulációja a mariupoli Azovstal acélművekben”.

Aki orvosi ellátásra szorult, azt a szeparatisták által ellenőrzött Novoazovszk kórházába küldték.

A 444 cikke szerint a minisztérium azt ígérte, hogy hamarosan sor kerülhet a fogolycserére, de kedden az orosz törvényhozás alsóháza, a Duma arra szólította fel a képviselőket, hogy tiltsák meg az Azovsztalból kihozott katonák átadását.

Közérdekű hirdetés

A náci bűnözőket nem lehet elcserélni. Ezek háborús bűnösök, és mindent meg kell tennünk, hogy bíróság elé állítsuk őket”

– mondta Vjacseszlav Volodin házelnök, aki támogatta az erről szóló javaslatot.

Az Azov ezred tagjait egyből ki akarják végezni

Leonyid Szluckij pedig arra tett javaslatot a Duma külügyi bizottságában, hogy töröljék el a halálbüntetésekre bevezetett moratóriumot,

így az Azov ezred tagjait egyből ki tudnák végezni.

„Alaposan át kell gondolnunk a helyzetet, és talán élnünk kell ezzel a javaslattal, mert ezeknek az emberi álruhába öltözött fenevadaknak – egyedül erre a névre szolgáltak rá – azt kell kapniuk, amit megérdemelnek” indokolta a javaslatát Szluckij.

(Mandiner / 444)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.