[„A Republican Jewish Coalition éves nagygyűlésén – ahol Donald Trump beszédében Orbán Viktort méltatta – a magyar think tank küldöttsége Magyarországról elsőként találkozott Mike Johnsonnal, a képviselőház Trump által is támogatott elnökével” – számolt be kedden Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ.

A szervezet szerint

Johnson megválasztása hatalmas siker a jobboldal számára,

hiszen személyében egy olyan republikánus politikus tölti be az amerikai elnök és az alelnök után a harmadik legfontosabb közjogi tisztséget az Egyesült Államokban,

aki lényegi kérdésekben azonos véleményt képvisel az USA 45. elnökével és a magyar miniszterelnökkel.

„A keresztény gyökereire büszke új házelnök kiáll a valódi konzervatív értékek mellett, ellenzi az illegális migrációt, határvédelmi reformokat sürget, valamint hangosan támadja a gyermekeket ostromló LMBTQ-propagandát” – írta oldalára az Alapjogokért Központ. A posztban egyúttal ismertette,

Mike Johnson nem támogatja a háborúban álló Ukrajna feltételek nélküli finanszírozását, és az amerikai pénzügyi segélyek elköltése kapcsán transzparenciát követelt az ukrán kormánytól.

„Johnson megválasztása segít összehangolni a különböző geopolitikai érdekeket az Atlanti-óceán mindkét partján, hogy megértsük: sokkal több az, ami összeköt minket, mint ami szétválaszt” – közölte a szervezet.

(Magyar Nemzet)

Borítókép: Az Alapjogokért Központ delegációja találkozott Mike Johnsonnal, az Egyesült Államok kongresszusának képviselőházi elnökével (Forrás: Facebook/Alapjogokért Központ)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.