Az Egyesült Államok Chicago városában él a legnagyobb lengyel közösség mely másfél – két millió köré tehető, akik szoros kapcsolatot ápolnak a helyi magyar közösséggel. Ezért nem véletlenszerű, hogy a Budapesti járatindítás pont május 5.-ére, a lengyel nemzeti ünnep alkalmából szervezett felvonulás napjára esett. A LOT légitársaság fő támogatója volt az ünnepi parádénak, amelyen – ápolva a lengyel-magyar barátságot – nagyon sok magyar is részt vett.

Chicago O’Hare nemzetközi repülőterére helyi idő 14:50 perckor Budapestről érkező repülőgépet vízágyúval ünnepelték. A LOT légitársaság amerikai gyártmányú Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgéppel szelik át az atlanti óceánt mely több mint 250 személyt tud egyszerre szállítani.

A Budapestre visszainduló járat ünnepi felavatásán jelen volt Magyarország Chicagói Főkonzulátusának főkonzulja, Dr. Bencsik Zita, aki köszöntötte az első utasokat és gratulált a LOT légitársaságnak a sikeres gazdasági kapcsolat elindításához, hangsúlyozva hogy a lengyel-magyar barátság nem csak politikai síkon érvényesül.

Közvetlen repülőjárat Budapest-Chicago között

A #LOT, a lengyel légitársaság először indított közvetlen járatot Budapest-Chicago között. Erről tudósítottunk M1 TV-nek.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Wednesday, May 9, 2018

A légitársaság számításai szerint Chicagóból induló heti két járatot hamarosan emelni fogják az érdeklődéssel párhuzamosan. A légitársaság nagyon sok magyar ajkú kisegítőszemélyzetet alkalmazott, hogy minél kényelmesebbé tegyék a magyarok utazását. Ugyanakkor magyar termékeket is szolgálnak fel, hogy a magyar utasoknak, minél otthonosabban érezzék magukat a kontinens közti járaton.

A magyar turizmust segíti a LOT közvetlen járata.

A LOT, a lengyel légitársaság május 5-én először indított közvetlen járatot Budapest-Chicago között. Sarmon Zsuzsanna, a Magyar Turisztikai Ügynökség észak-amerikai igazgatója elmondta, hogy ez fellendítő hatással lesz a magyar turizmusra is.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Sunday, May 13, 2018

A május 6-án a LOT légitársaság fogadást tartott a helyi magyar és lengyel közösségek vezetői számára. Ezen a fogadáson jelen volt és beszédet mondott Sarmon Zsuzsanna, a Magyar Turisztikai Ügynökség észak-amerikai igazgatója, aki hangsulyozta, hogy a járat indítása fellendítő hatással lesz a magyar turizmusra is.

 

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.