„Mind a beteg érdekében, mind etikai szempontból támogatjuk ezt a változást. Az orvoslás egyik alapelve az élet védelme” – közölte a 24.hu-val Dr. Böszörményi-Nagy Géza, a Magyar Orvosi Kamara Országos Etikai Bizottságának elnöke a Pintér Sándor által aláírt rendelettel kapcsolatban, amely módosított az abortusz jelenlegi magyarországi szabályozásán.

„Az élet a fogantatástól kezdődik”

Az elnök úgy fogalmazott: „az élet az etikai kódexünkben megfogalmazottak szerint a fogantatástól kezdődik. Tehát

a magzati élet, az már élet, amit nekünk, orvosoknak védenünk kell.

Így mi mindenképpen amellett vagyunk, hogy az orvosnak kötelessége a terhesség megtartása érdekében érvelni. Ez eddig is gyakran megtörtént, csak nem volt kötelező. Az, hogy élő magzatról van szó, az a mindig elvégzett ultrahangvizsgálat során is látható.”

ReklámTas J Nadas, Esq

A kamarai vezető szerint az orvosnak semmiképpen nem kell nyomást gyakorolnia, de „el kell látnia a pácienst minden olyan információval, amely segíthet a döntésében”. „Tehát az információátadásnak az orvos részéről ilyen mértékűnek és minőségűnek kell lennie” – jelezte.

Nyitóképen: A National Geographic Channel által 2005. április 14-én közzétett felvételen egy magzat látható az anyaméhben. Fotó: MTI/EPA/National Geographic Channel

(Mandiner)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.