Kérdések és azonnali kérdések hangoztak el hétfőn az Országgyűlésben. A parlament előző héten kezdődött ülésének ötödik, egyben befejező napja délelőtt 11 órakor a magyar szórvány napjára történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődött. 

Az ülés napirendjén kizárólag kérdések és azonnali kérdések szerepeltek, előbbiekre másfél óra, míg utóbbiakra hatvan perc állt rendelkezésre.

Latorczai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke megemlékezik a Magyar Szórvány Napjáról az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 15-én. MTI/Kovács Attila

Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke felidézte, hogy a parlament 2015-ben nyilvánította november 15-öt., Bethlen Gábor erdélyi fejedelem születésnapját a magyar szórvány napjává. Hozzátette: a szórványban élő magyarság  nemzeti identitása megőrzésében a legveszélyeztetettebb.

Társadalmi célú reklám:


    Hangsúlyozta,

a többségi magyar nemzet testétől távol élő magyarok önazonosságuk megtartásáért vívott küzdelmükben nincsenek egyedül, jogaik gyakorlásában, a kultúrájuk megőrzésében mindenkor számíthatnak Magyarország támogatására.

(Mandiner, MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.