Halottakról és sérültekről nem érkezett jelentés.

A Haszek tartományban található Al-Malikija városát kezdte bombázni a török légierő hétfő este. A Szíriai Demokratikus Erők főhadiszállása is ebben az észak-szíriai városban található. Halottakról és sérültekről nem érkezett jelentés.

Egy szír tévécsatornára hivatkozva az orosz hírügynökség azt írja, a török légierő napközben intenzív tevékenységet végzett a határ közelében, az SZDF főhadiszállását viszont csak az éjjel támadták meg. A török légierő annak ellenére támadta meg az észak-szíriai területet, hogy Erdogan kijelentette: nem fognak azonnali műveleteket végrehajtani a kurd harcállások ellen.

Az Egyesült Államok hétfőn kezdte kivonni csapatait Szíria északkeleti részéről. A kurdok szerint Washington ezzel megsértette a kurdokkal kötött megállapodását, egyúttal felhívták a figyelmet arra, hogy megnövekedhet az Iszlám Állam által jelentett fenyegetés a régióban, ha a koalíciós erők elhagyják Szíriát.

A nyitókép illusztráció. (Mandiner / MTI / EPA)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.