260 ezer négyzetméternyi terület felásásával rábukkantak hazánk történetének legnagyobb ismert védműrendszerére. Az árkos, karós sáncvonal a folytatása lehet a Debrecenben korábban megmentett védműnek.

Soha ekkora véderőrendszert még nem tártak fel régészek Magyarországon, mint a közelmúltban az M4-es autópálya építése közben – értesült az ATV.

A sztrádaépítés előkészítő szakaszában

29 helyszínen bukkantak egy hatalmas védműre a magyar-román határ mentén.A kora újkori katonai térképeken “római sánc” névvel illetett erődrendszer a XX. századi gazdálkodás miatt lett teljesen “elszántva”, a most feltárt XI-XII. századi, nagykereki leletekből viszont arra lehet következtetni, hogy a védvonalak mentén már ezer évvel ezelőtt is éltek emberek. A Déri Múzeum régészei a helyszínen úgy nyilatkoztak,

a magyar-román határt követő védvonal már a X. században is állt,

A kutatásokat négy évvel ezelőtt kezdték, és már akkor látszott, hogy igazi szenzációra lehet számítani.

“Néhány méterre a határtól feltártuk az úgynevezett Csörsz árka egy elég jelentős szakaszát” – mondta Dani János, a múzeum régészeti igazgatóhelyettese.

“Ilyen hosszan ilyen komplex védműrendszert még senkinek nem sikerült feltárnia”- tette hozzá.

Kreiter Eszter, a Budavári Kft. tudományos igazgatója elmondta, terepbejárások és próbafeltárások segítségével jelölték ki azokat a helyeket, ahol a nagyobb feltárásba később belekezdtek.

“Több mint 260 ezer négyzetméteren tártunk fel régészeti lelőhelyeket a Déri Múzeummal” – mondta el Kreiter Eszter.

A sáncrendszer egy, már korábban Debrecenben feltárt védmű folytatása lehet, korábban kihegyezett karókkal és árkokkal megerősítve.

Nyitókép: ATV
Forrás: Infostart.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.