Ferenc pápa április 28. és április 30. között Magyarországra látogat – jelentette be hétfő délben a Vatikán. Novák Katalin Facebook-bejegyzésében a szentszéki bejelentésre reagálva azt írta: „Szeretettel várjuk a Szentatyát!”

Ferenc pápa 2021. szeptember 12-én járt Budapesten, amikor a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjét mutatta be a Hősök terén.

A programban kiemelt helyet kap a fiatalokkal, valamint a szegényekkel és menekültekkel való találkozás. Ferenc pápa magánlátogatást tesz a 2003-ban a Vatikánban boldoggá avatott Batthyány-Strattmann László otthonában. Nem marad el a helyi jezsuitákkal való magántalálkozás sem, amely szokásos részét képezi Ferenc pápa külföldi útjainak.

Tas J Nadas, Esq

A KTK üdvözli a Szentszék bejelentését

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) üdvözli a Szentszék bejelentését, hogy Ferenc pápa 2023. április 28-30. között hivatalos látogatásra Magyarországra érkezik. A KTK az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: „a Szentatya a béke követe, amire Kelet- és Közép-Európa népeinek nagy szüksége van”. Hozzátették: a kormány minden szükséges támogatást megad az újabb pápalátogatás állami és egyházi programjainak előkészületeihez.

(Demokrata / MTI)

Novák Katalin: Szeretettel várjuk a Szentatyát!

Örömmel értesültem arról, hogy Ferenc pápa hivatalosan is elfogadta a meghívásomat, és április 28-30. között Magyarországra látogat – közölte Novák Katalin köztársasági elnök üzenetét a Sándor-palota hétfőn az MTI-vel.

Novák Katalin Facebook-bejegyzésében a szentszéki bejelentésre reagálva azt írta: „Szeretettel várjuk a Szentatyát!”

A katolikus.hu-n közölt program szerint a pápát magyarországi látogatásán Novák Katalin ünnepélyesen fogadja a Sándor-palota előtti téren pénteken, majd a szentatya udvariassági látogatást tesz a köztársasági elnöknél a Sándor-palotában. Ezt követően találkozik a miniszterelnökkel, majd az állami hatóságok, a társadalmi élet és a diplomáciai testület képviselőivel a Karmelita kolostor épületében, az eseményen a pápa beszédet is mond.

A pápa péntek délután találkozik püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal a Szent István-bazilikában, ahol szintén beszédet mond.

Ferenc pápa szombaton a többi között találkozik szegényekkel és menekültekkel az Árpád-házi Szent Erzsébet templomban, fiatalokkal a Papp László Sportarénában, és mindkét helyszínen beszédet mond.

Vasárnap délelőtt szentmisét tart a Kossuth Lajos téren, és találkozik például az egyetemi és kulturális élet képviselőivel.

A pápa hivatalos búcsúztatása a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren lesz vasárnap késő délután.

(Demokrata / MTI)

Borítókép: A Vatikáni Média által készített képen Ferenc pápa fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt XVI. Benedek nyugalmazott pápa gyászmiséje előtt Vatikánvárosban 2023. január 5-én. Jobbról Novák Katalin férje, Veres István. MTI/Sándor-palota/Vatikáni Média

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.