Pálmai Zsuzsanna Clevelandben

Zsuzsi Pálmai Magyarország Chicagói Főkonzulátusának konzulja beszámol a clevelandi kihelyezett konzuli napokról.

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, March 3, 2018

Kétnapos kihelyezett konzuli napokra került sor Clevelandben Magyarország chicagói főkonzulátusának szervezésében az elmúlt hétvégén. Két különböző helyszínen fogadták a már hetekkel azelőtt feliratkozott ügyfeleket, aki más és más intézni valóval fordultak a főkonzulátus munkatársaihoz. Egyebek mellett a leggyakoribb megoldásra váró intézni valók a magyar útlevelekkel kapcsolatosan merültek fel, de a gyorsított honosítási eljárás felől is igen sokan érdeklődtek.

Pénteken a Walton Hills-i Első Magyar Református egyház vendégszeretetét élvezhették a főkonzulátus munkatársai, szombaton pedig a Szent Imre Római Katolikus templom Mindszenty termében fogadták az ügyfeleket.

A két napos kihelyezett konzuli napokról Pálmai Zsuzsannát Magyarország chicagói főkonzulátusának konzulját kérdeztük egy rövid interjúban, amelyben elmondta, hogy hét új magyar állampolgár tette le az állampolgársági esküt ez alkalommal. Mindez egy újabb bizonyítéka annak, hogy nem lankad az érdeklődés a honosítási eljárás iránt, igaz hogy nem annyira sok az érdeklődő mint régebben, de még mindig szép számba kérvényezik azt a külföldön élő magyar emberek.

Az április 8-i magyarországi országgyűlési választásokról elmondta, hogy aki még nem regisztrált, az még megteheti, aki pedig már regisztrált annak nem kell újra, ugyanis tíz évig érvényes az a regisztráció.

Április hónap folyamán tartják a következő kihelyezett konzuli napokat, de pontos dátumot a konzul még nem tudott mondani, természetesen amint értesülünk róla, azonnal az önök tudtára hozzuk.

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.