Csüggesztő, hogy a brit toryk nem szavazták meg az Európai Parlamentben Orbán Viktor megbüntetését – mondta minapi beszédében Hillary Clinton, volt amerikai demokrata elnökjelölt Oxfordban, a Bonavero Institute of Human Rights rendezvényén, az Egyetemes Emberi Jogok megszületésének 70. évfordulója alkalmából.

A 18 tory EP-képviselő nem szavazta meg a 7-es cikkely szerinti kötelezettségszegési eljárás megindítását és a Sargentini-jelentést.

Hillary Clinton kijelentette: az olyan országok, mint Magyarország és Törökország, ma nem valódi, csak illliberális demokráciák. A volt elnökjelölt kritizálta a szigorodó bevándorláspolitikákat is.

Brendan O’Neill a brit konzervatív Spectator oldalán Hillary Clinton beszédével kapcsolatban azt írja: Hillary Clinton éppenséggel pont hogy szívesen kávézik és teázik diktátorokkal – rendszeresen.

Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnököt, aki 1981-2011 közt vezette Egyiptomot, például személyes jóbarátjának tartotta. A hatalmat 2012-ben átvevő Abdel Fattah el-Sisi, aki O’Neil szerint elnyomta az emberi jogokat, például 2014-ben vendégül látta az Egyesült Államokban. És persze Clinton baráti viszonyban van Szaúd-Arábiával is.

A Spectator szerzője rámutat: milyen érdekes, hogy Hillary elítéli Orbánt és mérges, amiért a brit toryk ellenzték Orbán EP-s megbüntetését, de a Clinton Alapítvány elfogad adományokat a női jogokat nem ismerő, antiszemita, abszolút monarchia Szaúd-Arábiától.

Brendan O’Neill leszögezi: Hillary Clinton épp annak az arrogáns, elitista politikai osztálynak a tagja, amelyet az EU-ban és az Egyesült Államokban épp leszavaznak a választópolgárok, ők pedig nem értik, hogy miért nem szeretik őket.

Forrás: magyaridok.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.