Az Egyesült Államok kormánya sosem kritizálta a budapesti kabinetet azért, mert a határon kerítést emelt – mondta az InfoRádiónak a Budapesten működő amerikai nagykövetség vezetője. David Kostelancik ideiglenes ügyvivő jelezte, azt igénylik, hogy a határra érkezők emberi jogait tartsák tiszteletben.

Az Egyesült Államok kormánya sosem kritizálta a budapesti kabinetet azért, mert a határon kerítést emelt – mondta InfoRádiónak David Kostelancik arra a felvetésre, hogy Magyarország sok kritikát kapott, amiért kerítést emelt a déli határán, miközben a mexikói-amerikai határon lévő fal helyett Donald Trump sokkal nagyobb, erősebb falat szeretne építtetni. Az ideiglenes ügyvivő azt mondta, csak arra mutattak rá, hogy a magyar kormány ne feledkezzen meg a nemzetközi kötelezettségei teljesítéséről, hogy tartsa tiszteletben a határain átkelő emberek jogait, és adja meg nekik a lehetőséget, hogy élhessenek jogaikkal, bizonyos esetekben mint menekültek.

“Az Egyesült Államok támogatja a magyar, illetve más európai államok erőfeszítéseit, amelyeket határaik megvédése érdekében fejtenek ki. Minden ország szuverén joga határainak biztonságát szavatolni, illetve megtenni a szükséges lépéseket ezen cél elérése érdekében” – mondta David Kostelancik.

A mexikói határon épült falról úgy nyilatkozott, nagyon fontos, hogy az érintett állam minden esetben tartsa be a nemzetközi kötelezettességeit és saját törvényeit azon emberek esetében, akik átkelnek a határon, tiszteletben kell tartani az emberi jogaikat.

“Támogatjuk Magyarországot saját határai megvédésében, csak azt kértük a magyar kormánytól, amit a saját kormányunktól és másoktól is kérünk, hogy garantálja az emberi jogokat, megfelelően bírálja el a benyújtott kérvényeket” – mondta az amerikai diplomata.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.