Fantasztikus magyar sikert hozott az olaszországi téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) szombati zárónapja: Bányai Attila aranyérmet szerzett szuperóriás-műlesiklásban.

Az olimpia.hu beszámolója szerint a küldöttség így hat aranyat, valamint egy-egy ezüstöt és bronzot gyűjtve az éremtáblázat ötödik helyén végzett.

A Callberg Sportiskola versenyzője, Bányai kilencedikként rajtolt, elképesztő tempót diktálva támadta a kapukat, és szenzációs időeredményt repesztve az élre állt. Ezt követően jó néhányan megközelítették az eredményét, de felülmúlni végül senki sem tudta, így

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

az öt rövidpályás gyorskorcsolyaarany után született egy hatodik magyar elsőség is, alpesi síben.

Bányai a múlt héten az U18-as korosztályban ezüstérmet nyert lesiklásban és bronzot szuperóriás-műlesiklásban a junior alpesisí-világbajnokságon.

A Friuli Venezia Giulia tartományban rendezett esemény holtversenyben a második legjobb magyar szereplést hozta a téli EYOF-ok történetében, az aranyérmek számában pedig minden idők legjobbja volt.

Fábián László, a magyar küldöttség csapatvezetője azt mondta:

a legfontosabb, hogy látszott a gyerekeken, jól érzik magukat.

Mi minden sportágat a helyszínen kísértünk végig, és azt tapasztaltuk, hogy szinte kivétel nélkül mindenkit feldobott a tét: a fiatalok igyekeztek kihozni magukból a maximumot.

Hab a tortán, hogy ilyen szép eredmények születtek, és az éremtáblázaton ötödikként végeztünk.

A MOB-stáb is jól vizsgázott az első olyan eseményén, amelyen szervezés és egészségügyi háttér szempontjából is több helyszínen kellett helyt állni.

Jó főpróba volt ez a nyári Európa Játékokra, amely az olimpiai kvalifikáció szempontjából nagyon fontos lesz számunkra

– értékelt a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

(Origo)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.