Baji Balázs szenzációs teljesítménnyel bronzérmet szerzett a 110 méteres gátfutás döntőjében a londoni atlétikai világbajnokságon.

Omar McLeod és Baji Balázs gratulál egymásnak (Fotó: AFP)

Már az remek teljesítménynek számított Baji Balázstól, hogy bejutott a nyolcas döntőbe. Az első világbajnokságon, 1983-ban Helsinkiben Bakos György 110 gáton a 6. lett, azóta viszont csupán egyszer, 1987-ben, Rómában jutott magyar versenyző döntőbe 5000 méter alatti távon egyéni számban, Kovács Attila 100-on a negyedik lett.

Baji az ötös pályán futott, és viszonylag jól rajtolt. A biztató első méterek után a táv közepe felé visszaesett, úgy tűnt, talán az ötödik-hatodik pozícióban érhet célba. Az utolsó két gátat azonban remekül vette, majd egészen parádés hajrát produkálva feljött a harmadik helyre, mellbedobással előzte meg a mellette futó francia Garfield Darient. Az aranyérmet az olimpiai címvédő jamaicai Omar McLeod szerezte meg, a második a címvédő, függetlenként induló orosz Szergej Subenkov lett, a világcsúcstartó Aries Merritt pedig csak az ötödik.

A 28 éves, állatorvosként praktizáló Baji az első magyar, aki futószámban dobogós helyen végzett atlétikai világbajnokságon.

ATLÉTIKAI VB, 110 M GÁTFUTÁS, DÖNTŐ
1.Omar McLeod (Jamaica)13.04 másodperc
2.Szergej Subenkov (független induló)13.14
3.BAJI BALÁZS (MAGYARORSZÁG)13.28
4.Garfield Darien (Franciaország)13.30
5.Aries Merritt (Egyesült Államok)13.31
6.Shane Brathwaite (Barbados)13.32
7.Orlando Ortega (Spanyolország)13.37
8.Hansle Parchment (Jamaica)13.37

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.