Matteo Salvini belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes pártja, a jobboldali Liga továbbra is a legnépszerűbb politikai tömörülés az országban. Bevándorláspolitikáját az olaszok közel kétharmada támogatja.

Az olaszok 63 százaléka támogatja Matteo Salvini migrációs politikáját– derül ki a Tecnè közvélemény-kutató cég legújabb felméréséből, írja a 888.hu.

A válaszadók 8 százaléka alapvetően nem ért egyet a megszigorított törvényekkel, de elfogadja azokat; 11 százaléknak nincs véleménye a témában; 26 százalék pedig kifejezetten ellenzi az illegális bevándorlást gátló szabályozást és Salvini migrációs politikáját.

A kérdésben annak ellenére van viszonylagos egyetértés az olasz társadalomban, hogyhárom nagyváros, Firenze, Nápoly és Palermo baloldali polgármesterei állandóan tiltakoznak az új törvények ellen, s nem akarják betartani azokat.Az új szabályozás értelmében a migránsok két év helyben élés után nem kaphatják meg automatikusan a letelepedési engedélyt egy adott városban, illetveaz illegális bevándorlókat szállító, úgynevezett Soros-hajók nem köthetnek ki az olasz partoknál.

Az imént említett három város illegális bevándorlást támogató polgármesterét korábban már lemondásra szólította fel Salvini.

Azok az idők elmúltak, mikor Palermo, Firenze és Nápoly pénzt tudott csinálni a migrációból. Azok, akik támogatják a migrációt és a migránsokat, egyszerűen gyűlölik az olaszokat– hangsúlyozta a belügyminiszter.

Nemcsak Matteo Salvini személye és migrációs politikája rendkívül népszerű, pártja, a kormánykoalícióban részt vevő Liga (régebb Északi Liga) is bírja az olaszok támogatását.A Salvini-párt a legfrissebb felmérések szerint 31,8 százalékos támogatottsággal rendelkezik,ezzel továbbra is a legerősebb olasz politikai formáció.

Forrás: origo.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.